Изпълнителният директор на Лудогорец – Ангел Петричев, сподели, че смяната на Анте Шимунджа е дошла заради незадоволителното представяне на отбора в родното първенство. Шефът на разградчани говори при представянето на Ивайло Петев като старши треньор на шампионите.

start-photo.bg
12 снимки

„Дали сме закъснели или не със смяната на треньора, може да има различни отговори. Факт е, че имахме желание да дадем пълно спокойствие на Анте Шимунджа да развие отбора по начина, по който ние искаме. По начина, по който нашите собственици са задали като стандарт и по начина, по който нашите привърженици очакват Лудогорец да изглежда. Мисля, че Анте Шимунджа даде доста на Лудогорец, ако трябва да бъдем честни. Убедителна шампионска титла и другото, което беше важно, Лудогорец се завърна по достоен начин в европейските турнири. Играхме доста добра кампания, с която всички се гордеем и вече се говори за Лудогорец, като един отбор, който  има потенциал да се съревновава с големите. Това е факт”, сподели изпълнителният директор на Лудогорец.

Още по темата:

Лудогорец представи Ивайло Петев

Петричев за Петев: Приятел в нужда се познава

Петев: Ще направя всичко възможно да стопим разликата с ЦСКА

"Нашето представяне в българското първенството не отговаря на очакванията на нашите привърженици,и това се вижда и по трибуните за съжаление, казвам го с болка, не отговаря на стандартите, които са ни задали нашите собственици. Преценихме в този момент, че е дошъл часът, в който трябва да направим промяна и се обърнахме към Петев. Беше въпрос на време Петев да се върне в Лудогорец. Това беше ясно на всички. Нямаме непостижими цели от тези, които сме си поставили. Силно вярвам в това. Много пъти с Ивайло Петев и Карамнджуков сме си говорили още в самото начало. Тогава имахме силен отбор, но нямахме клуб. Горд съм, че изградихме клуб, който вече е толкова укрепнал и толкова силен и няма да позволим големи катаклизми, каквито мнозина очакват. Ако в началото Лудогорец е започнал като проект, той вече се е превърнал в идея, в която много хора в България изпитват обич. Това ще продължи да се развива в годините. Ивайло Петев не е случаен избор, не е пожарен избор, много хора ще го определят така. С Ивайло сме говорили много, говорили сме за клуба, той ни е помагал, когато сме селектирали играчи в тези части на Европа, където той има контакти. Бих казал, че това е късмет за Лудогорец, защото той беше свободен в този момент. Той едва ли е сподели, но има доста сериозни оферти към него, но той избира Лудогорец, защото Лудогорец му е на сърцето”, каза още Петричев.