Полузащитникът на ЦСКА 1948 Ивайло Чочев бе избран за футболист номер 1 за месец февруари, като освен това спечели наградата и за 26-ия кръг на efbet Лига. Награждаването обаче бе днес. 

"Отборът се справя добре, печелим точки за първенството, спечелихме важна победа за Купата. Надявам се скоро да се върна, за да помогна. Две тежки гостувания във Варна не ги загубихме. Взехме 2 точки. Когато отборът не губи трупаме самочувствие. Отборът се чувства по-силен и по-уверен и момчетата се чувства доста добре", сподели Чочев при награждаването.

"За Купата ще е трудно, защото Локомотив София играе в схема, която не ни допада. Играят добре на статични положения. Двата отбора ще дадат всичко от себе си. Ако смятаме, че сме фаворити и ще бием лесно, може да ни изиграе лоша шега. Каквито и сътресения да има в Локомотив София те знаят, че са на 90 минути от финал. Ще дойдат с хъс за победа, за да съкратят разликата от 1 гол. Трябва да изиграем умно мача и да не бъдем прибързани с нашите действия", допълни халфът.

Lap.bg
6 снимки

Към момента Ивайло Чочев остава голмайстор на българския шампионат с 19 попадения. Той коментира предстоящия мач със Славия и напускането на Златомир Загорчич.

"Г-н Загорчич е добър треньор, направиха много добри игри под негово ръководство и напускането му ще е плюс за нас. Отборът на Славия обаче ще излезе мотивиран, за да се покаже при новия треньор. Това е плюс за нас, че той няма да е треньор. Когато имат нов треньор момчетата ще са предимно мотивирани. Може да стане много здрав мач и да ни направят проблеми и да загубим точки. Отборът на Славия показва, че може да победи всеки. Не трябва да мислим за тяхната треньорска смяна"

Полузащитникът на ЦСКА 1948 коментира и представянето на Емил Ценов, който направи нещо невиждано в българския футбол. (Прочетете повече тук)

"Мисля, че той е футболист с много потенциал и качества. С времето ще разгърне още повече своя потенциал. Той може да бъде лидер и бъдещето на нашия отбор. Дай боже да излезе в чужбина. Трябва да му се даде повече шанс да натрупа самочувствие и повече мачове. Мисля, че има голямо бъдеще. Не мисля, че трябва да му се дава шанс само когато липвсва някой. Млад е и бъдещето е пред него", сподели Чочев.

"Нашата цел е първо да се класираме на финал и там ще мислим за спечелване. Третото място сме си го сложили като наша цел. Разликата с четвъртия е добра, но остават доста мачове, защото при 1-2 грешни стъпки четвъртият ще е близо до нас и ще вкара напрежение", завърши Ивайло Чочев.