Шведският Юргорден иска да привлече десния защитник на Лудогорец Аслак фон Витри. Тимът завърши на втора позиция през миналия сезон в Алсвенскан и сега е мотивиран да спечели титлата през настоящата кампания. Отборът стартира подобаващо новия шампионат, печелейки с 3:1 в първия кръг срещу Бромапойкарна.

Шведската медия fotbollDirekt.se, цитирана от telegraph.bg, пише, че Фон Витри е отворен към завръщане в Юргорден, след като по-често остава на пейката за Лудогорец. В момента норвежецът се бори на десния фланг с новото попълнение Пипа, като испанецът печели дуела и е първи избор на Ивайло Петев въпреки неубедителните си игри.

27-годишният футболист носи екипа на Юргорден от 2019 до 2021 година, записвайки 65 двубоя, в които отбелязва 10 гола. През първата година бранителят печели и титлата с тима. След това той е продаден на нидерландския АЗ Алкмаар, а през 2022 година премина в Лудогорец.

Фон Витри е дал съгласието си да се завърне в Юргорден, но в Швеция пишат, че основната пречка в момента е, че играчът има договор с “орлите” до лятото на 2025 година. Това означава, че ако скандинавският тим иска да си го върне, ще трябва да плати сума за него.

Бившият юношески национал на Норвегия изигра 21 мача с екипа на Лудогорец, откакто премина при разградчани, но все още чака първия си гол.