Ботев Враца посреща Царско село в сблъсък от предпоследния кръг в плейофите за оставане в efbet Лига. Мачът на стадион "Христо Ботев" започва в 17:30 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, а в Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от срещата. Съдия на двубоя е Георги Кабаков. 
 
Мачът е от изключително важно значение за двата отбора, които са с равен брой точки на дъното във временното класиране - по 24. Врачани са с по-добри показатели в досегашните директни двубои. Победителят днес ще си гарантира минимум участие на бараж. 
 
Допълнителен заряд внася и фактът, че двата отбора са водени от италиански треньори, което се случва за първи път в историята на българския футбол. Дженаро Йецо е начело на Ботев Враца, а Стефано Макопи води Царско село.
 
Това пък означава, че мачът на практика е на живот и смърт за Царско село. Загуба днес ще означава сбогуване с елита. Равенството ще запази някакви шансове за бараж, но интересното е, че при победа отборът има шанс да продължи да мечтае дори за директно спасение, стига в другия мач Локомотив (София) да загуби от Пирин.
 
И в двата отбора няма наказани или контузени играчи и треньорите ще могат да разчитат на най-доброто, с което разполагат. 
 
17:30|БОТЕВ ВРАЦА - ЦАРСКО СЕЛО
 
Вероятни състави:
 
БОТЕВ ВРАЦА: Костов, Георгиев, Миланов, Фелипе, Фераресо, Ивайлов, Ненов, Николов, Василев, Бентахар, Переа
 
ЦАРСКО СЕЛО: Ндиайе, Петрис, Кавдански, Крумов, Каломбо, Зебли, Николаев, Пулиезе, Каса, Уилиан, Христов
 
Стадион "Христо Ботев", Враца
 
Съдия Георги Кабаков