Италианският агент Анджело Кристофолети, който е посредник по трансфера на Валентин Антов и изцяло ръководи комуникацията между двата клуба, разкри подробности от сделката.

„Това бяха светкавични преговори, които започнаха в неделя и след това продължиха цялата нощ.Момчето предизвика интереса на различни италиански клубове след страхотните си изяви в Лига Европа срещу Рома. Реших да го предложа на Болоня, защото чувствах, че техническите качества на Антов се доближават до идеята за футбола на Михайлович и техническото ръководство на клуба. Затова се свързах с тях и в неделя започнахме тази операция, която продължи цялата нощ и след това настъпи щастливия край в понеделник“, заяви Кристофолети пред TMW.

“Проблеми? Имаше много – езикът, различните култури и преди всичко фактът, че ЦСКА се бори за титлата и не беше лесно да се лиши от капитана си. Така че, трябваше да правя малки стъпки, стъпка по стъпка, спазвайки сроковете. Заедно с президента на клуба г-н Ганчев разговарях с момчето и по този начин ЦСКА разбра, че проектът на Болоня е интересен и Антов ще има възможността да работи с опитен треньор като Синиша Михайлович. Основополагаща за сделката бе подкрепата на г-н Ганчев, който много бързо успя да убеди ръководството на ЦСКА, а също поздравления и за ръководството на Болоня, което направи мълниеносна операция и успя да привлече добър футболист като Антов“, добави още той.

Валентин Антов

източник: sofascore.com

 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.