Защитникът Валентин Антов е бил пред трансфер в голям клуб в Италия, но в крайна сметка е беше даден под наем на Болоня, пише „Мач Телеграф“. Това разкри италианският агент Анджело Кристофолети, който движил трансфера на защитника.

„Преговорите се развиха мълниеносно. Започнаха в неделя и продължиха през цялата нощ. Началото обаче бе поставено далеч преди това, след като момчето предизвика интереса на различни италиански клубове със страхотното си представяне срещу Рома в Лига Европа. Нашата агенция пое ангажимента за тези преговори и заради моите утвърдени връзки с клуба и президента Ганчев.

Антон Узунов, Lap.bg, БТА
40 снимки

По-рано през януари аз стартирах разговори с голям италиански клуб, който имаше голям интерес към Антов, защото търсеше млад централен защитник, който да играе с десния крак и да има международен опит. В събота следобед тези разговори влязоха в задънена улица и реших да го предложа на Болоня. Стартирахме тази операция в неделя и в понеделник той вече имаше нов отбор. Проблемите бяха много – езикът, различните култури и преди всичко фактът, че ЦСКА се бори в първенството“, разказа агентът.

Вчера Антов пристигна в базата на Болоня и мина прегледи, за да се присъедини към новите си съотборници.