Джавад Ел Джемили вече спечели сърцата на "сините" фенове. Но историята, разбира се, започва далеч преди футболистът да облече екипа на Левски.

Рабат, Мароко.

Неговите родители започват своя съвместен път, а години по-късно на бял свят се появява и самият той, техният син Джавад. Роден на около 1000 км от дома им в Мароко, а именно в Каталуния.

Барселона, Испания.

И не случайно там, имайки предвид, че една от най-големите имигрантски общности в страната е тази на мароканците, наброяващи около 800 000 души, а не малка част от тях заселили се именно в Каталуния.

Един от тях е и Джавад Ел Джемили.

Роден през септември 2002 година, още от малък е закърмен със страстта към футбола и любовта към топката. Преминал през академията на Еспаньол, за младока големият пробив идва, докато играе за на пръв поглед неизвестния футболен клуб Дамм. На пръв прочит безизвестен, скромен клуб от Каталуния, дал обаче път на доста известни футболни имена. Някои от които подвизаващи се и на най-високо ниво до днес.

Често държащ топката по-дълго от необходимото, обаче, Джемили тепърва започва да се сблъсква и с характерния с многото си изискваня към младите футболисти мъжки футбол. Прави го по не най-гладкия начин, далеч от дома, където не получава доверието, на което се надява.

Хлорака, Кипър.

Акритас, скромен отбор, тепърва качил се за пръв път в своята история на най-високото ниво на футбола в страната. Играещ дебютант в мъжкия футбол, играещ във отбор, дебютиращ в елита, далеч не е най-оптималната рецепта за успех.

Натрупаните минути в Кипър дават нужната основа на Джемили, а надграждането очевидно вече е в ход.

София, България.

19 мача и 2 попадения по-късно след авантюрата в Кипър, следващата и към момента последна локация за футболиста, е у нас. В София. Все по-често в игра, а и доста по-ефективен отпреди, Джавад е в действие по време на най-силната си кампания до момента в своята кариера.

Разписал се на два пъти във вратата на Етър в последния кръг, Джемили започна ударно 2024 година с три гола в пет срещи и към момента изглежда навлиза във формата на живота си.

Какво споделя самият Джавад за своя път и случващото се тук можете да научите от видеото.