Добри думи за националния отбор на България каза нападателят на Херта Стеван Йоветич, в чиято визитка личат още имената на Интер, Манчестър Сити, Фиорентина, Севиля, Монако и сръбския гранд Партизан.

33-годишният футболист се възстанови от контузия и ще поведе Черна гора в европейската квалификация срещу „лъвовете“ за първенството в Германия през 2024 г. Първият мач от групата ни е на 24 март в Разград, а три дни по-късно приемаме Унгария.

„Групата ни е балканска и никак не е лесна. Унгарците и сърбите скоро не са били толкова добри. Сърбите играят хубав футбол, фаворити са. Виждам, че Младен Кръстаич е вдигнал българите. Литва също е солидна. Всеки един може да спечели и загуби точки“, коментира пред Mozzarsport Йоветич, който със своите 31 гола води листата на стрелците в националния отбор.

„Върхът в кариерата ми в националния отбор ще е да играя на европейско или световно“, каза още нападателят, който игра в първия мач в историята на Черна гора – контролата срещу Унгария (2:1) на 24 март 2007-а.