Националният селекционер на България Георги Дерменджиев изгледа на живо успеха с 6:0 на Лудогорец над Кайрат в Турция. Наставникът на „трикольорите” е в южната ни съседка, за да наблюдава българските тимове, които се готвят тъкмо там преди подновяването на efbet Лига.

Дерменджиев призна, че е имало разговори с Индиана Василев от Астън Вила чрез БФС, но халфът „любезно” е отказал, тъй като не иска да се въвлича в негативизма, гравитиращ около националния тим по футбол.

„Аз анализи на мача не мога да правя, тъй като и двата тима имат треньори. Лично наблюдавам българските играчи, които ме интересуват и за моментното състояние се намират в доста добра форма. Към този момент съм за този мач, а другите, които ги гледаме заедно с екипа ми, има определено задоволство”, каза Дерменджиев.

„Изключително важно е играчите да се подготвят в този период, който е много ценен. Те ще имат възможността да направят подготовка и щом дойдат мачовете за България – март месец, то те ще могат да бъдат свежи. Ще имат и игрова подготовка. Другите отбори също ще са така, но мен ме интересуват националите на България. Всеки може да предлага по някакъв начин играчи, но в крайна сметка решението е мое и аз ще преценя кои да бъдат повикани”, каза той.

„Индиана Василев от Астън Вила е имало запитване от младежкия национален отбор с официално писмо към английския тим. Там са отказали любезно. Преди 5-6 дни имаше официален разговор с човек от БФС и бащата на Индиана Василев, който също любезно е отказал. Дори каза, че той не иска да се намесва в негативното отношение към националния отбор”, призна Дерменджиев.

„Ние не сме спирали да мислим за съперниците ни, но и другите отбори са така. Имаме шансове и трябва да се възползваме от тази възможност, ще опитаме да се справим. Трябва да бъдем реалисти и да има натиск. Мачовете са изключително сериозни и знаем, че Унгария е много добър отбор”, завърши Георги Дерменджиев.