Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев смята, че съдията Валентин Железов е "поставил рекорд" по отсъдени нарушения при нулевото равенство срещу ЦСКА. Илиев отличи, че срещата е белязана от много битка и сякаш равенството е закономерен резултат.

„Само битка, изключително малко смислени неща. С оглед заряда и начинът, маниерът на свирене на съдията – той спомогна да е това качеството. Мисля, че това е своебразен рекорд. Може би 1850 фаула. Такова нещо не съм виждал. Не съм статистик, но е някакъв рекорд. Когато трябва да се дават картони, не се дават, когато не трябва, се дават. Отборите прекалено много заложиха на битката и спокойствието. Имахме шанс да попарим ЦСКА, те имаха също половинчати положения. Казах, че това са равностойни отбора и равенството е закономерно”, започна Илиев.

„Можеше да сме по-клинични в ситуациите ни, но не съумяхме. Веднъж стигнахме до добро положение. Трябва да отбележим, че играем с ЦСКА на „Армията”. Не е лесно и със сигурност равенството влиза в нашите планове. След като не можеш да победиш, е хубаво да печелиш точки. Надяваме се следващият мач да затвърдим битката и с голове да печелим. ЦСКА афишира амбици да детронира Лудогорец, ние не се мерим да ставаме шампиони, така че може би те трябваше да покажат нещо повече с оглед тези претенции. Ние не крием, че ще бъде успех, ако завършим в тройката. Мачът протече по нашия план, трябваше просто да сме по-спокойни и да развием контраатаките си”.

„Срещу Лудогорец последните години им създаваме проблеми. Срещу ЦСКА играем много успешно. Загубихме един мач от последните пет след съдийско рамо. След като за двата обявени най-добри отбора, ги надиграваме, всеки в Локомотив трябва да се радва и да се гордее. Просто към това себераздаване и мъжка игра трябва да прилагаме самочувствие с топката. Понякога сме припряни, а няма защо. Сезонът е повече от добър. Трябва да задържим това темпо и след плейофите и да не повтаряме миналия сезон. Когато сме сочени за фаворити, трябва да печелим мачовете си”, завърши Димитър Илиев.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.