Наставникът на Черно море Илиан Илиев даде съвместна пресконференция с колегата си начело на Спартак Варна - Тодор Киселичков. Общият брифинг бе излъчван на живо във Фейсбук страницата на „соколите“. Треньорът на „моряците“ сподели, че Спартак е доста по-коварен, отколкото в първите двубои на шампионата. Той добави още, че има сериозни предубеждения към ползването на системата ВАР в България.

"За Спартак мога да кажа, че от това, което започнаха и в момента има огромна разлика. В някои мачове имаха малшанс и можеха да отмъкнат точки. Мачовете са много коварни, особено както ние излизаме от водеща позиция можем само да сме губещи от този мач. С футболистите говорим, че е важно да сме спокойни", започна Илиев.

"Мачът 90 минути не се играе само с желание и еуфория, трябва и да се мисли на терена. Спартак са доста организирани в защита и правят бързи контраатаки, за което трябва да сме подготвени", продължи той.

startphoto.bg
16 снимки

"Надявам се съдията да е на нивото на мача, да усеща симулации, провокации и така нататък. Ако е някои от нашите съдии, които свирят всяко пипане, ще стане хаос. Почне ли се с фаловете...футболът е на второ място. При нас и някакъв друг ВАР е дошъл. Участници сме в това първенство и трябва да приемаме нещата такива каквито са", добави треньорът на Черно море.

"Откакто съм се върнал в Черно море имаме абсолютната подкрепа на нашите фенове. Надявам се в този мач ние да направим така, че те да се гордеят с отбора си", каза още Илиев преди варненското дерби, което в събота се завръща след 13 години пауза