Треньорът на Черно море Илиан Илиев коментира тежкото наказание, което му бе наложено. Наставникът няма да води от пейката своя отбор четири мача заради обидни реплики.

"Няма да коментирам съдийството, тъй като пускаме жалба срещу главния рефер Димитър Димитров и неговите помощници. И това не е плод на това наказание. Още, когато назначиха Димитров за тази среща, знаех, че ще се повтори историята от двубоя ни с Локомотив в София. Тогава в последната минута се даде измислен фаул за съперника, аз реагирах и този същия съдия ми показа жълт картон. Сега срещу Септември се получи същото в последната минута. Корнер за нас, втори корнер, но те дадоха аут. Аз реагирам, четвъртият съдия Минев идва при мен и ми дават картон. След обратното отсъждане, последва корнер за тях и от корнера можеше да загубим мача.

Дали съм използвал обидни думи към длъжностни лица? Вижте, силата е в тях, те могат да напишат всичко и да ме накажат. Всичко обаче тръгна от четвъртия съдия Минев. Цял мач той бе до нас и ни изнервяше. Но големия проблем е кой назначава Димитров за този мач, след като той още в първата ни среща тази година с Локомотив, показа, че има някакво негативно отношение към отбора ни и в частност към мен. Доста отбори имат претенции към него и се надявам скоро да се вземат мерки срещу такива съдии, които нямат нивото да са съдии в А група. А Минев за първи път се докосва този сезон до елитното съдийство, но вече правилно се е ориентирал кои са силните и в каква посока да се свири. Със сигурност се е поувлякъл и е пресолил нещата в литературното си излияние, но както се знае винаги има утре", заяви Илиев.