Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев похвали футболистите си за успеха с 1:0 над Лудогорец във Варна. Домакините се наложиха с попадение на защитника Цветомир Панов, а специалистът не скри задоволството си след последния съдийски сигнал.

„От много време насам решихме да преосмислим начина си на игра. С Лудогорец можеш да се надиграваш само 15-20 минути. Днес решихме да се приберем , да им дадем инициативата и да използваме празните пространства. Радвам се, че го постигнахме.

„Днес решихме да изиграем мача по-умно и това даде резултат. Понякога питам играчите преди мачове как да играем, те предпочитат да се надиграват. Ние добре затваряме пространствата, но като вземем топката трябва да се опитаме да ги затрудним. Имаше ситуации, които трябваше да изиграем по-смело.

Играчите играха с повече акъл, отколкото сърце. Поздравявам, че изиграхме мача умно, за себераздаването те го правят всеки мач.

Може би и Лудогорец нямаше ден. Да създават ситуации и да имат топката в последната третина.Надявам се след тази победа да играем по-уверено у дома. Поздравявам играчите си за умната игра. Имало е мачове, в които сме играли много по-добре, но днес изиграхме мача добре, което показва израстване. Не само игрово, но и тактически”, каза Илиан Илиев.