Треньорът на Черно море - Илиан Илиев говори след двете контролни срещи на неговия тим срещу отборите на Дунав Русе и Созопол, завършили съответно с победи с 4:1 и 4:0. Илиев коментира и селекционния процес в клуба.

"Ползата от двете контроли днес е, че повечето хора поиграха по 90 минути, което беше и целта. Като цяло има какво да се желае, особено за този заряд, който искаме в официалните мачове, но е трудно в контрола да го вкараме“, започна наставникът на варненци.

LAP.bg
18 снимки

„На Матиас Курьор трябва да му даваме достатъчно време, за да влиза във форма, първо. Второ - в темпото, което се игра беше добре. Ако се вдигне темпото срещу друг отбор, както в първия мач играем с Лудогорец, може би няма да издържи толкова време, но работим да се подобрява той, както и останалите. Не можахме да намерим набързо заместници, особено на Леадро Андраде, за момента и на Родриго Енрике. Може би трябва да търсим вътре в отбора. Тези, които бяха на втори план, в случая Родриго Вилела, както и някои други момчета, трябва да си поемат кръста - за това са в Черно море. Ангел Ангелов има проблем със стара контузия и затова пропусна контролите. Денислав Ангелов е болен и не участва по тази причина“, продължи той.

„Чакаме алжирския нападател. Той е подвижен, може да играе с гръб към вратата. Проблемът е, че от началния ден на подготовката искаме да му извадим виза от Алжир и всеки ден все се отлага. Мислехме да е готов за първия мач, но сега е невъзможно да стане. Когато дойде тук трябва да му вадим работна виза, което е още месец", завърши Илиев.