Жул Кейта е изкарал COVID-19 в родината си Гвинея и това също е възпрепятствало прибирането на футболиста в България. Фланговият нападател пропусна цялата зимна подоготвка на ЦСКА и е пред раздяла с клуба, която би трябвало да бъде официализирана тази седмица.

След контролата със Струмска слава на 25 януари от "Армията" обявиха, че Кейта е болен и е представил медицински документ от лекаря си. Оказа се, че здравосолвният проблем е бил инфктиране с коронавирус. След излизането от карантина пък гвинеецът не е могъл да даде отрицателен тест, което допълнително е усложнило възможността му да пътува.

22-годишното крило е преотстъпен от френския Ланс до лятото, но по всичко личи, че няма да изпълни докрай наема си. Кейта не е тренирал с отбора от началото на миналия декември, когато бе пуснат да се прибере при семейството си в Гвинея след ненадейната кончина на брат си. Оттогава той не се е връщал в София, като според някои информации е пожелал пред ръководството да прекрати договора си с клуба.

 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.