Собствениците на ЦСКА Гриша Ганчев и Юлиян Инджов са възложили на адвоката на дружеството Станислав Трендафилов да подготви акциите за предаването на следващия желаещ да притежава клуба. Желанието им е до една седмица ЦСКА да бъде изчистен от всякакви финансови задължения.

“Вчера лично г-н Ганчев и г-н Инджов ми се обадиха и възложиха на мен и моя екип да изготвим всички документи за джиросване на акциите на клуба. То няма да стане безвъзмездно, тъй като в устава на ЦСКА има изискване да се внесе стойността на акциите, която е номиналната - 100 лева на акция. Това е за целия пакет от 76,1%, което е около 76 хиляди лева", започна адвокатът. 

"Беше ми възложено като задача до една седмица клубът да се приведе до абсолютно нулеви задължения към всякакви кредитори. Клубът, по изрично желание на г-н Ганчев и г-н Инджов, ще бъде прехвърлен с всички милиони, вкарани в инвестициите, с всички футболисти. Клубът да бъде подготовен за прехвърляне с всички възможни активи - това включва автобус, всички милиони, вкарани в бази, бъдещи вземания от трансфери на футболисти. Всички бъдещи вземания - примерно от трансфера на Валентин Антов - всички суми, които пристигнат от Болоня или за който и да е било друг футболист”, заяви Трендафилов пред “бтв”.

“Към момента юридически документи по прехвърлянето са изцяло готови. Единствено трябва да видим кое ще е лицето, което ще придобие клуба”, допълни още той.