Новият старши треньор на ЦСКА 1948 Тодор Янчев говори пред медиите преди да изведе футболистите за първа тренировка. Той заяви, че винаги гони максимални цели и беше категоричен, че той ще взима спортно-техническите решения.

 

Янчев разкри, че се водят преговори с няколко футболисти, за които следващите дни ще има повече яснота. ЦСКА 1948 заминава на лагер в Турция на 11 януари и ще остане там до 1 февруари.

"Изследванията на футболистите продължават днес и утре. Намирам отбора в добро състояние. Радвам се, че играчите са здрави. Нямаме проблеми към този момент, дай Боже да нямаме през цялата ни съвместна работа. 

 

"Аз лични цели си поставям, защото съм научен да бъда максималист. Винаги съм се стремял да се боря за първо място и същевременно, когато съм бил помощник, съм гонил максимални цели. Така ще бъде и сега. Надявам се да подготвим добре отбора, за да гоним тези цели. Започваме с 16 футболисти. До края на деня пристигат голяма част от чужденците. Имаме закъснение на един-двама. До ден-два целият отбор ще е окомплектован. Водят се преговори с двама-трима състезатели, за които днес или утре ще имаме яснота. Нека всичко да мине нормално, за да не кажем някое име, което няма да започне с нас", продължи треньорът.

Yulian Todorov / LAP.bg
13 снимки

Моето желание беше голяма част от отбора да се запази. Някои футболисти са играли повече, други - по-малко. Сега всички ще имат възможност да се докажат. Всяко ново начало е шанс да се преборят за титулярно място.  Мисля, че съм готов за тази крачка. Дълго време съм се готвил да бъда старши треньор. Аз ще нося отговорност за спортно-техническата част. От днес нататък моето име ще говори. Стойчо Младенов е голям специалист в треньорството, каквито въпроси имам - ще се допитвам до него. Решенията ще ги взимам аз. 

Не е моя работа да знам Стойчо с какво ще се занимава. Имам достатъчно ангажименти с отбора и тренировъчния процес. Всеки отговаря за работата си.  Всеки има право да взима определени решения на база своята гледна точка. Каквото съм могъл, съм го направил до този момент. Това е нова страница в моя живот, за която дълго време съм учил. Целта ми беше да бъда треньор. 

Уругвайският защитник, доколкото знам, няма да дойде. Водим преговори с няколко играчи от българското първенство. Към момента аз и ръководството сме запознати с всеки един човек, с когото се водят преговори. За финансови параметри не отговарям. Ръководството ме запознава с даден играч и оттам нататък те си водят преговори. Съгласуваме всички трансфери. Не мога да отговарям за случилото се в клуба преди моето идване. Моето желание беше да задържим ядрото на отбора. Надявам се през пролетта да затвърдим добрите игри, които тимът показваше под ръководството на Любослав Пенев. Не съм разговарял с него", заяви Янчев.