Легендата на българския футбол Христо Стоичков ще се надява да помогне на футболистите на ЦСКА да постигнат победа в неделното дерби с Левски. Както е известно, бившият нападател на „червените“ и Барселона е в прекрасни отношения с треньора на тима Стойчо Младенов, като двамата проведоха телефонен разговор още в съблекалнята на националния стадион след победата с 2:1 над „сините“ през есента.

Тогава Камата посети последната тренировка на отбора преди дербито и лично вдъхна кураж у футболистите. Ангажиментите около юбилея на Марица обаче не му позволиха да присъства на двубоя, както първоначално бе заявил.

Антон Узунов
95 снимки

Сега Стоичков е в чужбина, но той отново ще надъха отбора. Носителят на „Златната топка“ ще се чуе по телефона със Стойчо Младенов и ще изпрати видеопослание на играчите. Много от чужденците в ЦСКА в свои интервюта разкриха, че изпитват огромно щастие при контактите си с легендата на Барселона.

Стоичков е и сред най-големите герои в историята на съперничеството между ЦСКА и Левски, като на сметката си има 5 шампионатни попадения, четири от които в един двубой - при победата с 5:0 на 1 октомври 1989 година.