Наставникът на Ботев Враца – Христо Янев, даде емоционално интервю след шестата поредна загуба, която записа тимът му в efbet Лига. В първи мач от 17-ия кръг Ботев допусна поражение с 0:1 като гост на Славия. Специалистът сподели след края на срещата, че той и екипът му ще продължат да се борят за спасението на врачани в елита и изрази надежда, че ще успеят.

„Славия се възползва от възможността, която имаше и вкара гол. Ние не успяхме да реализираме нашите шансове. Поздравявам отбора, защото днес играха добре, ако сравняваме с предишните мачове. Видях неща, които досега не успявах да видя.Надявам се този мач да ни даде посока”, сподели Янев.

„Червеният картон, който получихме наруши всичко. Голът също промени всичко, което трябваше да се случи на терена. Нагласата на терена днес бе по-различна. Трябва да опитам всичко, на което съм способен. Трябва да постигнем резултата, с който да обърнем всичко. Знам, че това ще се случи, но явно моментът не е дошъл. Нямаме много опции пред себе си. Предстои ни много трудна програма. Трябва да излезем от тежката ситуация, за да дадем спокойствие на хората, които дават всичко за нас. Ако всички заедно бъдем търпеливи, има път към спасението. Проблем има, щом отборът не върви в посоката, която иска ръководството. Общо взето сме стигнали до консенсус. Важно е да имаме търпение и да не се отказваме”, каза още Янев.

Той бе категоричен, че няма да се откаже в преследването на целта и спасението на Ботев Враца.