Треньорът на Пирин - Христо Янев, говори след поражението с 0:2 от Славия в мач от 19-ия кръг на efbet Лига. Янев похвали желанието на своите футболисти и съжали за пропуските в София, но се надява в идния мач срещу Левски тимът да бъде по-точен и да вкара поне два гола на "сините", за да може "орлетата" да вземат нещо при домакинството си.

„Няма какво да обяснявам. Славия вкара ситуациите си, а ние създадохме, но не. Те ни победиха заслужено. Може би не трябва да забравяме, че Славия водеше на полувремето с 2:0 и вкара положенията си. Нашите бяха по-чисти от техните и от гледна точка на това, което се случи, логично бе да загубим мача“.

start-photo.bg
54 снимки

„Почти нов отбор сме, за краткото време, в което работихме, свършихме добра работа. Резултатите и точките ни притискат и сега трябва да запазим статута си в Първа лига, ще направим всичко възможно. Днес мога да похваля футболистите за начина, по който изиграха мача, особено през второто полувреме. Опитахме да променим развоя. Предстои ни тежка серия от мачове и ще опитаме да извлечем всяка една точка за борбата ни за оцеляване. Шапки долу за характера им и начинът, по който разбират думата професионалист. Аз съм треньор и трябва да говоря за футбол. Ръководството да говори за проблемите, които има клуба. Те правят всичко възможно ситуацията да е по-различна за нас и се надявам тази седмица да работим в по-спокойна атмосфера и да се концентрираме за мача с Левски“.

LAP.bg
37 снимки

„Винаги има светлина в тунела. Има хора, които работят, да е сигурно за всички, които работим в клуба. От на се иска да вършим работата, за които сме наети, а именно – отборът да има друг облик, да печелим точки и да останем в елита“.

„Ако днес създадохме 7-8 и не успяхме да отбележим, за Левски се надявам да създадем 3-4 и да вкараме два гола“, завърши Янев.