Бившият треньор на Берое Хосе Луис Ачиари се сбогува със старозагорския клуб. Той написа специално съобщение в социалните мрежи.

"Днес затварям връзката си с ПФК Берое Стара Загора. На 2 октомври Берое прекрати договора ми едностранно и без основателна причина, от тази дата до днес, 21 октомври, се опитах да постигна споразумение с клуба, но не беше възможно, оставям Ива Николова като представител да продължи процеса", написа Ачиари.

"Уволнението стана дни след като победихме Славия, Берое е седми в класирането, което дава възможност за битка за евротурнирите."

"Благодаря на всички в Берое за 376-те дни, в които работихме заедно, постигайки целите, поставени от клуба както през сезон 23/24, така и през тази първа третина от сезон 24/25, с най-нисък бюджет в първа дивизия, вторият най-млад отбор в лигата със средна възраст от 23,9 години, но с играчи, които са много жадни да растат и да направят име във футбола."

"Тръгвам си супер щастлив за свършената работа и с чиста съвест, че всички взети решения бяха за доброто на Берое. Заедно създадохме грандиозна работна динамика, правейки ежедневната работа много взискателна, създавайки много силен манталитет в отбора, който ни направи и ще продължи да ги кара да се състезават много добре във всеки мач, който Берое играе у дома или навън. Гордея се с работата на всички, много ви благодаря."

"Успех на новия треньор Хосу Урибе, човек, когото познавам и уважавам, откакто беше мой треньор, когато играех за Жирона в Испания."

"И накрая, благодаря на феновете на Берое за уважението и обичта, получени от първия ден. Бях много щастлив в Берое, в Стара Загора и в България. Много ви благодаря! До скоро България", завърши Хосе Луис Ачиари.

подкрепя българския спорт