Председателят на НКП на Левски Степан Хиндлиян говори в телевизионно интервю за акциите на Тити Папазов в клуба. В момента баскетболният треньор държи 35% от тях, а според Хиндлиян те трябва да бъдат притежание на феновете.

Ilian Telkedzhiev, Lap.bg
21 снимки

"Левски категорично има нужда от прозрачност. Тези 35%, които са прехвърлени на Тити, по някакъв начин го противопоставят на всички организации, които направиха тези усилия, за да стигнем дотук, а именно г-н Сираков да получи основния пакет от собствеността. Нека не говорим за разнобой на този етап. Ние имаме нужда от това да сме силни и единни. Г-н Папазов каза, че е готов да се раздели с акциите, ако се появи сериозен инвеститор. Е, Тити, кой е по-сериозен инвеститор и има сериозни намерения от привържениците?", попита Хиндлиян.

Не ми е известно дали някой иска да купи акциите на Левски. Да предположим, че утре ще се появи някой инвеститор или спонсор, ние ще му дадем тези 35%. Утре той ще има проблеми с бизнеса си, ще хукне някъде и какво правим? В момента се оказва, че Левски има задължения към Нове холдинг и Националната лотария. Важно е да се изясни как стоят нещата. В една от срещите с г-н Божков беше обявено от него, Попов и Ганев, че има записани заеми. Те бяха обяснени с Финансовия феърплей, защото един клуб не може да бъде управляван изцяло от дарения", добави още той.

Според г-н Тодор Батков, който има много адекватно поведение, дългът към втория строител на Сектор А – Автомагистрали Черно море, е цидиран от Нове холдинг. Ако там има някакви процедури по несъстоятелност, ще има нови проблеми. Защото не е само селският футбол, който Левски играе. В Пловдив отборът игра такъв. Аз го казвам с огорчение, но това са самите факти. Левски плаща заплати на футболисти около 700-800 хиляди лева на месец. Локомотив плаща около 200 хиляди. Това са 4 пъти разлика. Левски има 20 млн. бюджет за миналата година. Локомотив има около 4 млн. бюджет за миналата година. Левски не е спечелил мач срещу преките си конкуретни. Спечелихме един мач срещу Лудогорец, но там беше с дузпи. Това е късмет", каза шефът на НКП.

"Доколкото разбирам, Георги Тодоров ще поеме клубът до края на сезона, а след това ще се мисли. Това е мъж, на когото свалям шапка. Той постоянно се съгласява да вади горещите кестени от огъня. Клуб с подобни мащаби и претенции не може да бъде поставен в зависимост от бизнеса не един опреден човек", заяви Хиндлиян.