Председателят на Националния фенклуб на привържениците на Левски – Степан Хиндлиян, говори след края на срещата между ръководството и „сините” фенове. Хиндлиян акцентира, че в петък ще има среща с министър-председателя на Република България – Бойко Борисов, където ще бъдат дискутирани въпроси, касаещи левскарската общност.

„Не бих казал, че има нещо ново. Чуха се нови мнения, които не бяха изразени преди това. В петък ще има среща с премиера и там ще се поставят въпроси от фенска страна, но и също така ще бъде информиран какво смята левскарската общност по въпроса.

„Красен Кралев е член на Министерски съвет, така че писмото ни е отправено към министър-председателя. Кои от министрите ще бъдат там решава премиера. Истината е, че преди изказването на Кралев, което разгневи нас, феновете е, че искахме да направим среща с него, а той съдейства за нея”, констатира Степан Хиндлиян.

31 снимки

„Не знам дали Левски е изправен пред финансов колапс, тъй като не съм виждал документи. Бяха четени горе цифрите и нещата изглеждат добре, но аз нямах възможност да разгледам папките, а още по-малко съм и финансов одитор, за да дам мнение. Факт е, че Васил Божков няколко пъти казва, че ако лицензите на лотариите бъдат отнети, то той няма да може да дава пари за Левски. Въпросът е защо държавата решава да национализира частен бизнес, но това е различна тема. Думата „национализация”, която прокарва бившият вицепремиер, след като се справи с шума по морето и реши проблемите на майките на деца с увреждания, то сега реши да приватизира и национализира. Друг е въпросът думата как отеква в ушите на левскарите. Като е толкова загрижен, да национализира и казината. Като говорим за мотивите за здравето на нацията, да национализира пласмента на производство на лекарства. Без да коментирам личността на господин Божков, е факт, че Левски си е стъпил на краката. Това няма как да не се отрази. Оттук нататък привържениците биваме завъртени в тази центрофуга, че защитаваме частни интереси. Днес слушах един журналист и много се смях. Държавата ни била помагала. Държавата извърши невероятна форма и лупинги хора да се радват на ЦСКА, че е Литекс. Мнението на мислещите хора е, че моделът на управление във футбола е сбъркан”, разгневено заяви Хиндлиян.

„Първо трябва да чуем дали ще мине този закон. Когато чуем това становище, имаме решения какво да правим. Решенията са няколко и зависи от срещата в петък. Тогава ще си говорим отново. Аз казах, че ние сме хора, които не се успокояваме от обещания. Слушахме много време какви ли не неща. Няма механизми за контрол над обещанията. Утре вятърът започва да духа от друга посока и то става прах”.

„Аз лично приемам тези атаки смятам, че Валери Симеонов е инструмент на нещо, но на какво – не знам. Далеч съм от мисълта, че той не е използван да свършва работа. В петък има среща с премиера, от която се очакват резултати. В зависимост от тези резултати, ще вземем мерки. Имаме много фракции, фенклубове, организации. Един може да протестира във фейсбук, друг може на улицата, трети пред блока вкъщи. Не мога да кажа подобно нещо. Има настроения за протести, но под каква форма ще бъдат, е въпрос на време да видим”, продължи Хиндлиян.

„Уморително е за всички нас, но проблемът е, че много от българите сме свикнали с чакането. Поискахме срещата в понеделник, тя ще се състои в петък. Според едни може бързо да са преценили, според други – бавно”, завърши Степан Хиндлиян пред медиите.