Треньорът на Спартак Варна Димитър Димитров - Херо коментира актуалните теми, свързани с националния отбор по футбол на България. Специалистът настоя да се лимитират критиките към младите играчи, но и подчерта, че това не е най-добрият избор за селекция.

"Даже когато спечелихме няколко срещи, казах, че не трябва да изпадаме в еуфория. Противниците, срещу които играхме, не бяха на тази класа. Ние, българите, винаги сме в двете крайности – или отричаме тотално, или възхваляваме силно", започна Херо.

"Сега не трябва да ги смачкваме, защото нищо няма да спечелим. Трябва да бъдем умерени оптимисти, да им дадем време да работят повече. Моята философия за подмладяването се различава доста от тази на футболния съюз. За мен няма такова нещо, трябва да играят просто най-добрите", продължи специалистът.

"В националния отбор с 4-5 събирания в годината много трудно можем да говорим за това. Затова трябва да играят моментно най-добрите. Нужно е да дадем време и спокойствие да работят и когато мине цикълът да се правят отчети и анализи. Не трябва да изпадаме в крайности", добави Димитър Димитров.

"Хората, които работим във футбола, трябва да се извиним на спортната общественост. Причините са един милион, няма да ни стигне времето. Много зависи и от ръководството на футболния съюз, за да се вземат нужните мерки и решения, за да има промяна, но за съжаление засега не виждам такива", коментира мениджърът.

"Аз продължавам да твърдя, че ние можем да играем много по-добре. Има възможност и за по-добра селекция. Смятам, че могат да се намерят и други футболисти. Не искам да използвам конкретни имена, всички знаят за кого става въпрос. Мисля, че ние сме по-добрият отбор от Черна гора, въпреки че загубихме. Нищо чудно да спечелим там. Да, от Унгария и от Сърбия отстъпваме, трябва да си кажем нещата открито. Има винаги шанс и късмет, но трябва да го търсим. С критики няма да помогнем на тези млади момчета, които играят в момента", завърши специалистът.