Хебър победи Локомотив Пловдив с 2:1 като гост в драматичен мач от 22-ия кръг на efbet Лига. "Гробарите" направиха обрат на "Лаута", като победният гол дойде в 11-ата минута на добавеното време на втората част. "Смърфовете" поведоха в 10-ата минута с гол на Христо Иванов. В началото на втората част Марк-Емилио Папазов изравни, а в последните секунди на срещата дебютиралия за гостите Шейх Диаманка се възползва от грешка в защитата на домакините и донесе ценен успех на своя отбор. 

startphoto.bg
33 снимки

Второто полувреме на мача беше доста нервно, след като гол на Димитър Илиев беше отменен, а също така и дузпа, която главният рефер Петър Кузев отсъди за игра с ръка на Георги Вълчев, но след намесата на ВАР отмени. В края на мача червен картон получи и Ангел Лясков. 

Така отборът на Любослав Пенев прекъсна серията си от 4 поредни загуби и събра 23 точки, които им отреждат 12-о място във временното класиране. Локомотив е четвърти с 41 точки. 

Локомотив Пловдив Хебър Пазарджик

източник: Sofascore.com

Първата добра възможност за гол беше създадена от домакините. Мартин Райнов проби през центъра, задържа топката и намери Ангел Лясков. Левият защитник навлезе в наказателното поле и опита удар от малък ъгъл, който след рикошет в играч на Хебър мина над вратата. 

В 10-ата минута по-добрата игра на "смърфовете" даде резултат. Оливер Камдем центрира остро в наказателното поле, където Йоан Баи се измъкна от защитата и засече топката, но Петър Дебърлиев спаси. Кълбото се озова в Христо Иванов, който беше най-съобразителен, и успя да се разпише за 1:0. 

В 25-ата минута пред "смърфовете" се откри възможност за втори гол. Христо Иванов не успя да засече добре центриране отдясно, но топката се озова в Евандро. Бразилецът намери коридор за удар и шутира, като Петър Дебърлиев улови. При опита за удар Иванов удари главата си с Жоао Сеско, като и двамата се озоваха на тревата, като им беше оказана медицинска помощ. Наложи се халфът да бъде заменен от Мичи Нтело, а бразилецът продължи играта. 

В 35-ата минута домакините създадоха нов шанс за гол. Бабакар Дион премина лесно през Жоао Сеско отдясно, навлезе навътре и видя свободния Йоан Баи в наказателното поле. Французинът получи топката и нанесе силен удар от десетина метра, като топката мина опасно над вратата. В 40-ата минута шут на Баи от границата на наказателното поле мина високо над вратата. 

Малко след това удар на Олексей Збун беше безкрайно неточен и не затрудни Кристиан Томов. В 43-ата минута Локомотив сбърка пред наказателното си поле. Топката се озова в Георги Каракашев, който отправи удар от около 15 метра, но не намери целта. 

В 45-ата минута Ангел Лясков изскочи зад защитата на Хебър, но беше застигнат от Жоао Сеско. Бразилецът успя да наруши баланса на левия защитник, чийто удар беше слаб и не затрудни Петър Дебърлиев. 

Втората част започна с добра възможност за "гробарите". Марк-Емилио Папазов проби отляво, справи се с Камдем, навлезе в наказателното поле и нанесе удар, който премина над вратата. 

В 51-ата минута Хебър стигна до изравнителен гол. Стефан Цонков се озова на дясното крило и центрира прецизно към далечната греда, където Папазов беше оставен непокрит от Камдем, а и Томов не се ориентира добре и нападателят на гостите с глава вкара за 1:1. 

Малко след това Бабакар Дион се измъкна от защитник в зелено и нанесе удар от средна дистанция, но не намери очертанията на вратата. В 57-ата минута "смърфовете" изпълниха корнер, а Хорхе Сегура засече топката на близката греда, като я насочи към далечния ъгъл. Там Димитър Илиев прати кълбото във вратата, но се намираше в засада. Повторенията показаха, че ако нападателят беше оставил кълбото, то щеше да се озове в мрежата. Малко след това Дебърлиев спаси удар на Нтело. 

В 60-ата минута Бабакар Дион получи на границата на наказателното поле и нанесе удар, който срещна ръката на Георги Вълчев. Главният рефер Петър Кузев мигновено показа бялата точка. Ситуацията дълго време беше разглеждана от ВАР съдиите, които привикаха Кузев на монитора. В крайна сметка съдията отмени решението си, след като прецени, че топката първо се удря в бедрото на Вълчев, а след това в ръката му. 

В 79-ата минута пред резервата Петър Андреев се откри добра възможност. Младежкият национал опита да засече подаване на Камдем в наказателното поле, но си попречи с Дион и не успя да нанесе хубав удар. 

В продължението на мача Хебър стигна до корнер. След неговото изпълнение Георги Вълчев имаше възможност да играе с глава, но не нанесе хубав удар и Томов улови. В последните секунди на мача Ангел Лясков получи втори жълт картон, след опит за удар срещу противников футболист. 

В 12-ата минута на добавеното време гостите стигнаха до победен гол. Кристиан Томов излезе да улови една изритана топка, но се спря. В същото време Евандро и Ефе Али изпуснаха Ангел Бастунов и Шейх Диаманка, а последният надскочи Али и с глава прати опразнената от Томов врата за крайното 1:2. 

След последния съдийски сигнал бесни фенове на Локомотив навлязоха на терена, за да търсят саморазправа със съдията Петър Кузев. 


Локомотив Пловдив - Хебър 1:2

1:0 Христо Иванов (10)

1:1 Марк-Емилио Папазов (51)

1:2 Шейх Диаманка (90+11)

Локомотив: 81. Кристиан Томов, 44. Ангел Лясков, 91. Хорхе Сегура, 4. Мартин Паскалев, 71. Оливер Камдем, 6. Христо Иванов (28 - 9. Мичи Нтело), 17. Мартин Райнов (88 - 12. Ефе Али), 21. Евандро, 10. Йоан Баи (78 - 11. Петър Андреев), 14. Димитър Илиев /к/, 7. Бабакар Дион

Резерви: 23. Динко Хоркаш, 12. Ефе Али, 16. Кристиян Пешов, 20. Милош Петрович, 22. Ивайло Иванов, 5 Тодор Павлов, 11. Петър Андреев, 9. Мичи Нтело

Треньор: Александър Томаш

Хебър: 1. Петър Дебърлиев, 43. Жоао Сеско, 7. Георги Вълчев, 33. Стефан Цонков, 99. Георги Каракашев, 24. Лазар Марин, 84. Стилиян Тисовски (46 - 75. Йоан Н`Зи), 14. Олексей Збун, 10. Ангел Бастунов, 9. Николас Пенев (66 - 5. Шейх Диаманка), 17. Марк-Емилио Папазов (66 - 8. Красиан Колев)

Резерви: 88. Мартин Янков, 32. Боян Загорски, 21. Божидар Пенчев, 18. Иван Дишков, 8. Красиан Колев, 75. Йоан Н`Зи, 3. Богомил Божуркин, 23. Сашо Лебанов, 5. Шейх Диаманка

Треньор: Любослав Пенев

Ж.к.: Ангел Лясков, Мартин Паскалев (Локомотив); Георги Каракашев, Жоао Сеско (Хебър)

Съдия: Петър Кузев

Стадион: "Локомотив", Пловдив