Изненадващите резултати сред призьорите от миналата година в efbet Лига със старта на сезон 2023/2024 не спират. В последната неделна среща от първия кръг отборът на Хебър Пазарджик не допусна поражение от суперфаворита в тази среща – ЦСКА, като двата отбора направиха 0:0 на стадион „Георги Бенковски“.

Официален дебют за столичани в срещата направиха Сейни Сенянг, Майкъл Естрада и Матиас Фаетон, но това не спомогна на хората на Саша Илич да победят момчетата на Любослав Пенев, които изиграха доста качествен мач срещу вицешампиона на България от миналата кампания. Неприятната новина за сръбския предводител на ЦСКА е, че Християн Петров напусна с травма терена в Пазарджик, като в близките дни ще се установи колко тежка е травмата на бранителя.

Така и двата отбора регистрираха по една точка в актива си след подновяването на сезона. В следващия кръг ЦСКА приема на „Българска армия“ новака Крумовград, докато Хебър ще гостува на Черно море.

Хебър vs ЦСКА

източник: sofascore.com


Първата по-опасна ситуация бе за ЦСКА в 5-ата минута. Добра комбинация между Шагоян и Папазов намери Хайнц, който от движение опита изстрел от около 20 метра, но топката мина покрай левия стълб на Дебърлиев.

start-photo.bg
98 снимки

ЦСКА доминираше значително при владеенето на топката, докато Хебър "изчакваше" своя съперник на евентуална контраатака. Гостите от столицата създадоха доста качествено положение в 20-ата минута, чрез което можеха да открият резултата. Джонатан Линдсет пое топката в половината на Хебър, след което видя вляво Сайней Сенянг. Младият гамбиец се ориентира добре в наказателното поле на домакина и пусна успореден пас за Тобиас Хайнц.

Креативният халф на "червените" стреля без подготовка, ала бранител на пазарджиклии сложи пожертвователно тялото си, за да не се налага на Дебърлиев да прави спасяване. Шест по-късно Асен Дончев беше изведен вдясно по атаката на ЦСКА, а младият краен бранител даде прекрасно центриране в наказателното поле на Хебър. Марк-Емилио Папазов надскочи Лазар Марин и отправи добър удар с глава, само че Дебърлиев направи прелестно спасяване и прати топката в ъглов удар.

Десетина преди края Октай Хамдиев опита да намери с успоредно подаване отдясно Георги Николов, но Сейнянг от "червените" блокира топката, която след това бе уловена от Бусато. ЦСКА продължи да бъде отборът, който владееше чувствително повече топката, но опитите на "червените" да наранят съперника на тежкия терен по фланговете не бяха особено качествени, за да затрудняват Дебърлиев. В 41-ата Стилиян Тисовски изчисти топката след центриране отляво в наказателното поле на Хебър. Топката отиде право в Амос Юга, който стреля от движение, ала топката профуча на сантиметри край десния страничен стълб на Дебърлиев.

На почивката Саша Илич извади от игра Шагоян, а официален дебют за ЦСКА направи нападателя Матиас Фаетон. Десет след подновяването Джонатан Линдсет демонстрира отличен контрол на топката в средата на терена и опита да изведе Папазов, но бранител на Хебър изби. Топката стигна у Кареасо, който все пак продължи към младия нападател на "червените", който стреля отляво, но не успя да намери очертанията на вратата, пазена от Дебърлиев.

Не бе изминал и час игра, а Матиас Фаетон получи в половината на Хебър. Нападателят съумя да се обърне мигновено, след което изпрати изключително мощен удар към вратата на домакините, но топката прелетя край страничната греда на Дебърлиев. В 75-ата Хебър имаше претенции за дузпа четвърт час преди края, след като Георги Николов и Мено Кох влязоха в единоборство, но бившият нападател на Спортист Своге падна доста театрално и играта беше оставена да продължи.

В 77-ата минута пък столичани стигнаха до поредната си голова ситуация, като Майкл Естрада успя да намери Матиас Фаетон. Той овладя и се обърна успешно, но ударът не беше достатъчно тежък за Дебърлиев, който пак спаси. До края на срещата в Пазарджик домакините успяха да неутрализират всички опити на ЦСКА за сериозна атака към вратата на Хебър и двата отбора поделиха точките, като определено пазарджиклии могат да бъдат повече от доволни с оглед показаното от тях в хода на 90-те минути в първия кръг.


FT / ХЕБЪР - ЦСКА 0:0

Рефер: Станимир Тренчев (София)

Стадион: "Георги Бенковски" (Пазарджик)

Съставите:

Хебър (4-1-4-1): 1. Петър Дебърлиев (К) – 43. Жоао Сеско, 24. Лазар Марин, 27. Роберт Мазан, 7. Георги Вълчев, 44. Николай Николаев, 10. Ангел Бастунов, 84. Стилиян Тисовски, 77. Октай Хамдиев, 17. Николас Пенев, 9. Георги Николов

Резерви: 32. Матвей Игонен – 3. Богомил Божуркин, 5. Мартин Михайлов, 11. Атанас Кабов, 13. Архан Исуф, 18. Петър Димитров, 23. Сашо Лебанов, 99. Кристиян Янакиев

Треньор: Любослав Пенев

ЦСКА (4-1-4-1): 1. Густаво Бусато – 20. Асен Дончев, 3. Сайни Санянг, 6. Християн Петров, 22. Енес Махмутович, 21. Амос Юга (К), 10. Жираир Шагоян, 26. Марселино Кареасо, 14. Тобиас Хайнц, 24. Марк-Емилио Папазов, 7. Джонатан Линдсет

Резерви: 25. Димитър Евтимов – 4. Мено Кох, 8. Станислав Шопов, 11. Матиас Фаетон, 13. Браян Кордоба, 16. Георги Чорбаджийски, 23. Илиан Антонов, 29. Майкъл Естрада

Tреньор: Саша Илич