Берое е готов да услужи на Хебър с клубния си стадион в Стара Загора за първите домакинства на пазарджиклии, в случай, че "Георги Бенковски" не получи лиценз до началото на новото първенство в efbet Лига, пише marica.bg. Информацията бе потвърдена от източници в старозагорския клуб.

Параметрите на договорката са повече от прилични - 6500 лв. наем, ако мачът се провежда в светлата част на деня и 9 000 лв., ако е вечер. Практика в Стара Загора е домакинските мачове на Берое да се пазят от частна охранителна фирма, което като цена е по-приемливо от тарифите на МВР. Разходите за пожарна и линейка са стандартните, които Хебър би плащал и в Пазарджик.

В зависимост от това, което ще бъде привлечено като нови попълнения ще стане ясно и колко от сегашните футболисти на тима ще напуснат. Към момента Хебър има потвърден подготвителен лагер в Банско, който ще се проведе от 13-и до 30-и юни. Първата тренировка за лятната подготовка на хебърци е фиксирана за 6-и юни, като по традиция тя ще започне с провеждане на медицински и функционални прегледи.

Клубът от Пазарджик вече има и уговорени 3 контролни мача. На 19-и юни пазарджиклии ще премерят сили със Славия в Банско. Четири дни по-късно е планиран спаринг с Черно море, който също ще се проведе в планинският център, а за 29-ти юни и фиксирана проверка със Струмска слава Радомир, отново в Банско.