Халфът на ЦСКА Федерико Варела зарадва малките футболисти от набор 2014 в школата на клуба, взимайки участие в тяхната тренировка. Аржентинецът прие поканата на изпълнителния директор Филип Филипов да изненада едно от момчетата, което наскоро е получило фрактура на крака, съобщиха от лагера на „червените“ на официалния си уебсайт.

Любимец на първокласника Петър Лазаров се оказа именно Варела и именно заради него играе в мачовете с номер 5. Полузащитникът си поговори с момчето и го окуражи да не се предава в трудния момент заради тежката контузия. Освен автограф върху гипсирания крак, Федерико Варела му подари фланелка на „червените“.

Всички малчугани получиха футболни топки с лични пожелания на футболиста, както и две вкусни торти.

„Варела се трогна изключително много, след като Пепи го сюрпризира с дълго пазен подарък - огромен транспарант в цветовете на ЦСКА, България и Аржентина и надпис: „Завинаги един от нас“. После Феде откликна на молбата на треньора Николай Христов и се включи в плануваното занимание, демонстрирайки своите умения и давайки ценни съвети на новите си приятели при дриблирането и боравенето с топката“, информираха от ЦСКА.

„Много зареждащо преживяване. За мен беше огромно удоволствие да прекарам това време сред толкова усмихнати и жадни за футбол деца. Пожелах им да се трудят, да слушат треньорите и никога да не се отказват, колкото и трудно да е. Но най-вече да се забавляват и да обичат играта. Благодаря им за сърдечния подарък, истински ме развълнуваха“, заяви Федерико Варела.