Ирландецът в ЦСКА Греъм Кери призна настроенията в отбора след пристигането на Стойчо Младенов начело на „червените” пред предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT. Офанзивният футболист на столичани призна, че отборът не е играл с голям процент от възможностите си в дербито срещу Левски през първата част, а също така акцентира, че на почивката играчите са си споделили, че ако качат нивото с 10-15%, то победата ще е за ЦСКА.

„Това беше специален мач с много публика. Мисля, че бяхме фаворити в среща, но имахме трудности през първата част, в която не играхме добре. Най-важното е, че спечелихме дербито и представянето няма значение. Победата е на първо място, след което радостта на феновете”.

„Мисля, че това да останем спокойни бе решаващото нещо. Показахме го през 90-те минути. В някои моменти съперникът се опитваше да губи време и тогава трябваше да поддържаме ниво. Естествено, и да вкараме гол, защото не бяхме доволни как играем. Казахме, че дори с 10-15% повече ще вземем победата и това се случи”, каза още Кери.

„Когато вкарах, изпитах облекчение. Не играехме добре, създадохме възможности, но не вкарахме. Беше важно да изравним до почивката, защото знаехме, че ще играем по-добре през второто полувреме. Физически бяхме на 100%, но имахме нужда от почивката между полувремената. Знаехме, че ако играем второто полувреме по-добре, ще спечелим”.

„Преди или не играех, или не го правех на моята позиция. Много по-комфортно се чувствам като №10. Там играех и преди. Имахме много треньори, сменихме стиловете на игра. Новият треньор дойде и ми даде възможност да играя на моята позиция. Сега направих асистенции и голове. Не съм говорил с Младенов за позицията ми, той го вижда на игрището. Моята позиция е №10 или №8. Мога да играя добре на нея и засега се получава. Когато Младенов дойде, не бяхме достатъчно добре физически, нямахме сила. Той започна да ни кара да работим по-здраво. Повече бягане отпреди. Сега, когато играем дори по два мача, имаме сила. Притежаваме много играчи и всеки дава максимума си. И преди него играехме хубав футбол, но нямахме силата да го правим толкова успешно и това се вижда в резултатите. Не се плаша от бягането. Играчите, които имаме в отбора, сега са по-здрави, по-добре физически, а треньорът видя, че имаме нужда от това”, коментира Кери.

„Знам ли дали можем да спрем Лудогорец. Опитваме във всяко нещо – купа, първенство, Европа. Тази година имаме 24-5 много добри играчи. Не се съмнявам в класата ни, трябва да ги притискаме. Ако се подхлъзнеш 2-3 мача, ще си на 6 или 9 точки зад другия. Определено ще бъде трудно, имаме много мачове преди зимата, но имаме квалитетен брой играчи. Трябва да сме фокусирани навсякъде. Следващият мач е най-важният. Ако сме близо до най-доброто, имаме шанс. Не знам много за Будьо/Глимт. Знам, че са добри домакини. Ако играем на нивото, което можем, има вероятност да спечелим мача. Те започнаха групата добре, но е важно от началото да опитваме да спечелим. Следващият ни двубой също е вкъщи, а тук сме силни в Европа и се надявам да победим в четвъртък”, каза още Греъм Кери.