Въпреки че не е в оптимална форма и показва едва около 50 процента от възможностите си, Фернандо Каранга ще стартира като титуляр за ЦСКА в неделя, когато отборът приема Ботев Враца в дебютния пролетен кръг на Първа лига.

Той ще бъде предпочетен от Ел Маестро за партньор на Матиас Фаетон в атаката на тима пред Майкъл Естрада, твърди "Мач Телеграф" и припомня, че Каранга започна едва преди около седмица тренировки с "червените", след като се забави с включването си в подготовката заради документални проблеми.

Той се завърна с червения екип в контролата със Септември София, която реално се яви като генерална репетиция преди мача с Ботев Враца и успя да вкара два гола, които обаче впоследствие бяха отменени заради фал в атака и засада. В този мач Каранга демонстрира, че не е загубил хищническия си инстинкт в наказателното поле, но все още не е в добра игрова форма. Това след мача отчете и Нестор Ел Маестро. Дори и половин Каранга обаче е по-добър от Майкъл Естрада.

Междувременно от "Армията" разкриха, че ако не стане нещо извънредно, тримата норвежци - Джонатан Линдсет, Тобиас Хайнц и Улаус Скаршем, ще изграждат халфовата линия на тима срещу Ботев Враца или по-точно горната част на "ромба". Амос Юга ще бъде в най-долната му част, а това ще бъде и последен шанс за него да запази титулярното си място. Очаква се на тази позиция занапред да играе Марселино Кареасо, който е наказан за първия кръг на пролетта.