Президентът на БФС Георги Иванов говори на пресконференция след първото заседание на новия Изпълком. Той заяви, че е за чесно съдийство, поради което ще има трима ВАР рефери на Луодогрец - Левски, а толкова ще бъдат и на предстоящото дерби между "сините" и ЦСКА. 

startphoto.bg
17 снимки

„Не е нужно сега да обявяваме имена. Всеки, който си е вършил съвестно работата, е на работа в БФС. Няма нужда сега да сочим с пръст. Всеки един от членовете на Изпълкома, който е силен в неговата си област, е разпределен там. Адвокатите отговарят за правните неща. Те са хора, които ще работят с министерствата. Ще ги видите на сайта кой за какво отговаря. Ще видите функциите им“, започна Георги Иванов.

„Борислав Попов е изпълнителен директор на БФС и не е коментирана неговата смяна. Ще си запазя за себе си дали съм търсил някого от екипа на Димитър Бербатов. В БФС трябва да работят професионалисти и такива с авторитети в обществото. От екипа на Бербатов отказаха да имат човек в Изпълкома. Дали с тях ще говорим, дали ще ги каним, ще го обсъждаме. Към края на първенството сме и трябва да се концентрирани върху други неща. Ще имате окончателните решения“, каза той на въпрос за Добрин Гьонов.  

„Дали е нормално на 4 април, два месеца преди края на първенството да говорим за смяна на комисии и членове? Трябва да се концентрираме мачовете до края да бъдат обезпечени по най-добрия начин“.

„Предвид работата му на Кирил Котев в ЦСКА се спрях на него. Бил е при мен. Предвид работата му като професионалист го избрах за поста“, обясни Гонзо.

„Господин Михаил Касабов не е член на сегашния Изпълком, а вицепрезиденти са само хора от Изпълкома, които са избрани от клубовете. Изпълкомът избира тримата вицепрезиденти“.

„Ние сме за честното съдийство, за феърплея. Затова има трима ВАР съдии на Лудогорец – Левски. Трябва да сте сигурни, че ще са трима и на Левски-ЦСКА. Искаме да е прозрачно и всички отбори да са еднакви. Лично аз вярвам във феърплея. Винаги така съм играл. Ако някой иска да играе по заобиколния начин, не можем да кажем дали да го прави или не. На моите срещи и със съдиите казах, че искам всичко да е по правилата“, сподели бившият технически директор на родната футболна централа.

„Юристите работят по вписването на новия Изпълком в Търговския регистър. Работим върху този въпрос, но не мога да ви дам точен отговор“.

„До този момент, след като са лицензирани и играят първенство, трябва всичко клубове да са изрядни. След края на първенството лицензионната комисия ще прецени. Не е моментът сега да ме питате за лицензите на клубовете. Щом участват в първенството, значи отговарят на изискванията“.

 

„Вече имах няколко срещи с представители на МВР. Бяха доста конструктивни. С една част от тях говорихме за превенция на нерегламентирани залагания. Работим много добре с МВР и СДВР. Ще имаме още една среща другата седмица, защото първенството влиза във финалната права. Знаем, че там се изисква по-голямо внимание от органите на реда“, каза още той.