Бизнесменът Цветомир Найденов, който е един от най-големите спонсори в българския спорт, и в частност футбола, публикува интересен пост в официалната си страница във "Фейсбук". Собственикът на efbet смята, че клубовете трябва да се издържат от приходи от продажба на продукта, а не от заеми. Той е на мнение, че е нужно да се направи Професионална лига, която да управлява efbet лига. Найденов изрази уважението си към ръководителите на родния футбол, но заяви, че единствените, които ръководят успешно български клуб, са братя Домусчиеви.

Ето какво е написал Найденов във "Фейсбук":

"Понеже гледам какво става в Левски, а и вече натрупах 4 годишен опит с ЦСКА 1948, и като хвърля поглед назад през последните 30 години как се развиват българските футболни клубове, мисля, че моделът Бащица е изчерпан. Футболните клубове трябва да се издържат от приходи от продажба на продукта, а не от заеми от собственика или пък вноски за увеличаване на капитала. Имаме едно явление: братята Домусчиеви и нищо друго за отбелязване като постижения, при цялото ми уважение към останалите хора, които си дават парите за футбол.

Също много важно е да се направи Професионална лига, която да управлява Ефбет лига. Защото футболът из другите нива, няма нищо общо с най-високото ниво, говоря като организиране на спортно събитие и бизнес като цяло. В ЦСКА 1948 собствеността е в ръцете на членовете на Сдружението, които са стотици хора, те избират кой да е в УС и кой да е ИД.

Днес генерален спонсор е Ефбет, има също така и над 10 други спонсори, утре може да е някой друг, зависи от волята на членовете на Сдружението и какво ще изберат. За 30 години моделът Бащица не видях да направи кой знае какво, само при Лудогорец се получава, но там по-скоро е изключението. Аз мисля, че дойде време собствеността на клубовете да премине в ръцете на феновете и спонсори или мениджъри да се борят за тяхното доверие. Само това не е пробвано."