Бившият председател на НКП на Левски - Златин Тепсиев-Голди, сподели мнението си относно така коментираната в последните дни тема около "сините". Навръх рождения ден на клуба, Наско Сираков обяви, че има желаещ за акциите на клуба и дори вече се работи по прехвърлянето на ценните книжа. Новината хвърли в екстаз част от привържениците на Левски, а останалите започнаха да си задават логичния въпрос кой е тайният желаещ да стане собственик на клуба. След множество журналистически проучвания, стана ясно, че това е 31-годишният Джоузеф Диксън, а името му породи дори повече въпроси, отколкото отговори. 

В "Студио Дерби" Голди призна, че няма нищо против подобен ход, но не е сигурен до колко е подходящ за Левски, тъй като крие своите рискове. 

"Следвайки публикациите на колегите журналисти, се постарах да си направя собствено проучване. Имаме класическа бизнес схема, в която идва лице, което има намерение да приложи английската схема - поема се мажоритарния дял от лице или фирма и в последствие има инвеститор. Това не е нещо непознато. Не знам да се прилага във футболни клубове, конкретно в бизнес. Не виждам нищо лошо в тази схема, но без да знам кой стои зад човека, който иска мажоритарния дял. Това не значи, че той е поставено лице." 

"Не искам да обиждам хората от град Стейнс, но Левски е нещо доста по-особено. Мащабът е друг. Ние не сме предприятие, има си специфика", заяви Тепсиев. 

"Тази "златна акция" не е никаква гаранция. Ние ако изтървем коня у реката, няма гаранции. До този момент знаем, че са водени разговори, но нито знаем от кого, нито с кого. Да предположим, че така е по-добре. Аз съм длъжен да дам съвет, мнение. Ако аз бях за 15 минути, с 5-6 въпроса щях да си изградя мнение. Това трябваше да ни бъде казано, за да знаем за какво става дума. Ние трябва да знаем доколко е сериозен този инвестиционен кръг. Дано да му е зададен този въпрос. Трябвало е отдавна да се изясни, да се проучи кой е този фонд и какви са му възможностите. Изказвам притеснение дали е поискана достатъчно информация."

Какво още сподели бившият шеф на НКП вижте във видеото.