Един от основателите на НКП, Стоян Търкаланов, беше част от традиционната среща на Студио „Дерби“, за да вземе отношение по наболялата тема за „синята“ общественост – спекулациите за идването на мощен нов инвеститор в клуба.

Търкаланов не сподели огромен оптимизъм по темата, припомняйки, че подобни обещания, за строеж на нов стадион, са били давани и на Черноморец преди около 10 години, а в още по-скорошно време и на ЦСКА. Нито едно от двете обещания обаче не се е сбъднало в крайна сметка. Търкаланов, все пак, сподели, че ако има клуб, който може да тръгне по германския модел в България, то това е именно Левски.

„В последните 20 години беше изсипана колосална сума в Левски, която доведе до един сектор без козирка и близо 20 милиона задължения. Смениха се няколко собственици, включително милионери, милиардери и всякакви подобни. Аз съм привърженик на германския модел на управление на футболните клубове. Ако има някой, който може да го постигне в България, то това е Левски. Със стадиона, с фенската маса и т.н“, бяха част от думите на Търкаланов.