За ЦСКА 2023-а година определено не бе най-добрата в историята на клуба, но бе с малко по-състоятелна от 2022-а. „Червените“ завършиха годината на трета позиция в класирането след Черно море и Лудогорец. Разликата с варненци и разградчани обаче е съвсем малко.

През пролетта на 2023-а ЦСКА бе в усилена борба за титлата с Лудогорец. Борбата за първи шампионски трофей в Борисовата градина от 15 години насам се водеше до последния кръг, но в крайна сметка „зелените“ триумфираха за 12-и пореден път.

В турнира за Купата ЦСКА не можа да достигне четвърти пореден финал и приключи пътя си във фазата на 8-те най-добри, където непреодолимо препятствие се оказа Черно море.

Лятото донесе различни емоции за „червените“. Мащабната лятна селекция даде надежди за качване на отбора на друго ниво, но еврошамарът от Сепси остави трайно петно върху столичния гранд. Преди реванша с румънците бе извършена и треньорска смяна на „Армията“. Нестор Ел Маестро се завърна след петгодишно прекъсване, а легендата на Партизан Саша Илич бе освободен.

С назначаването на Ел Маестро ЦСКА постепенно стабилизира изявите си и нареди 17 мача без загуба през есента. Последното поражение дойде и в последния мач за годината.

„Червените“ загубиха в своята крепост „Българска армия“ от Лудогорец с 0:1, а по-специалното в случая е, че този двубой бе последен за легендарното съоръжение в този му вид.

Припомнете си каква беше 2023-а година за ЦСКА в прикаченото видео!

подкрепя българския спорт