Английският Уест Бромич Албиън има възможността да привлече офанзивния футболист на България – Кирил Десподов, предава авторитетното издание The Telegraph.

Десподов може да акостира на „Дъ Хоуторнс” без пари от италианския елитен Каляри, след като се очаква клубът от Сардиния да освободи родения в Кресна футболист. Тимът на УБА изпадна от Висшата лига пред два дни, но "дроздовете" вече кроят своите планове за селекция през новия сезон в Чемпиъншип.

Авторитетното британско издание напомня още, че играещият под наем в българския шампион Лудогорец футболист влиза в своите последни две години по своя договор. Telegraph отбелязва, че българинът ще заведе дело срещу тима на Каляри поради неизплатени финансови възнаграждения, след което се очаква "рособлу" да го освободят без да имат претенции за трансферна сума. Изданието продължава, че българският Лудогорец също може да предложи оферта за Десподов, ала се очаква офертата от УБА да удовлетвори желанията на бившия играч на ЦСКА.

Английската медия също така отчита, че Валенсия и Галатасарай следят изявите на българския футболист, който записа шест гола и 12 асистенции по време на наемния си престой на „Хювефарма Арена”. С тима на "орлите" Десподов също така триумфира с титлата на България за първи път в своята футболна кариера.

Мениджърът на английския тим Сам Алардайс също е останал доволен от видяното при българина и вярва, че той може да се впише умело в офанзивната част на терена сред Карлан Грант и Грейди Диангана.