Легендата на ЦСКА Георги Велинов е убеден, че "червените" ще победят Левски утре. Той смята, че тимът на Стойчо Младенов има по-качествените играчи, но призна и добрата форма на съперника.
 
„Моментната форма и на двата отбора е добра. Но и да има разлика, тя не е от съществено значение за този мач. Виждали сме го доста пъти. Не знам как се получава, но не се знае кой е фаворит в тези дербита. При Левски има надигане, вижда се. За мен обаче ЦСКА е по-подготвеният и по-добър отбор.
 
Не мисля, че само Кайседо ще бъде ключовата фигура в този двубой. Напротив, целят отбор ще извоюва победата. Това се видя срещу Локомотив Пд. Надявам се, че ще повторим този мач и в неделя. Освен това се надявам да стане и хубав двубой, да има повече голове. Всички искаме да видим качествен мач. Вярвам, че скоро време срещите ще бъдат такива, каквито хората ги помнят от мое време. Нищо, че има толкова чужденци и в двата отбора. Просто хората имат нужда от това. Какво ли не ни се събра – пандемия, а сега и война.
 
Във всички линии превъзхождаме Левски като играчи – вземете, която искате. Защитата, халфовете ни също са по-снажни и мощни от техните. Освен това играчите трябва да се раздадат и заради публиката, която ще очаква от тях победата. Феновете заслужават такъв подарък“, заяви пред „Мач Телеграф“ Велинов.
 
Според него този мач обаче не може да бъде решаващ в никакво отношения и за двата отбора.
 
„В никакъв случай победата няма да означава титла. Напротив, оттук ще следват много финали за ЦСКА. Но това ни е заложено в кръвта. Все път трябва да се играе само с мисъл за победа, независимо с кой се играе.
 
Новите попълнения Гарсес и Морено няма да липсват, защото все още не са влезли в час. Тепърва ще чакаме от тях да покажат защо са привлечени“, завърши бившият вратар на „червените“.