Новият старши треньор на Левски Георги Тодоров сподели, че не щастлив от факта, че се завръща отново на „Георги Аспарухов”. В последните години специалистът винаги „спасява положението” на „Герена”, когато се стигне до смяна на треньорския пост.

При последния си престой Тодоров сподели, че се надява, че това няма да се повтори, но ето че отново ръководството на „сините” стигна до него.

БГНЕС, Lap.bg
20 снимки

„Не съм щастлив, че се върнах отново. Това означава, че нещата не са се случили. Като условия във футболния клуб, всичко беше на ниво. От дълги години не е имало такива условия. Мислех, че миналата година ще бъде за последно, но за съжаление се връщам на изходната точка. За съжаление нещата станаха  по съвсем друг начин”, коментира Георги Тодоров, който днес празнува рожден ден.  

"Много е кратък периодът за да се прави нещо. Искам да се промени играта в средата на терена, да контролираме топката. Все пак говорим за Левски, а не за друг отбор. Надявам се утре хората, на които съм гласувал доверие да го направят. Щом няма победа отборът, нормално е футболистите да са затормозени. Ако имаше публика, проблемът щеше да бъде по-голям. Не им е много лесно на играчите, но затова говорим за професионализъм. Както ръководството търси пари, за да може да животът да продължи, те трябва да направят така, че да улеснят ръководството намирането на пари”, сподели Тодооров на пресконференцията си преди срещата с Арда в Пловдив.

„В момента топката се подава само настрани и назад. Много трудно можем да играем атакуващ футбол по този начин. Няма широчина в отбора. Трябва да играем комбинативен футбол да се надигравам. Нека мине първо утре мачът, не сме говорили за цели. Всички в клуба имат много ангажименти и не сме говорили за цели. За конкретика не сме говорил. Наско ми се обади и ме попита мога ли да помогна. Няма как да откажа. Хората дават последните си пари и аз да не му помогна в този момент, няма как”, продължи той.

„Аз съм от два дни тук. Мога да кажа, че някакъв живот се върна в отбора. Някакво настроение виждам, въпреки че има и други неща, които ми правят впечатление. Никога няма да пренебрегна човек, независимо дали му изтича договорът, ако показва на терена, че играе. След утрешния мач можем да говорим за по-сериозна конкретика.

С Наско съм говорил не повече от пет минути, когато се съгласих да помогна. Явно няма кой друг да дойде в такъв момент. Вчера имахме по-дълъг разговор. Една къща се строи от основите, а не от комина. Такъв дисбаланс… не искам да коментирам. Аз си нося кръста. Проблемът е в защитата”.

Още по темата:

Ето защо Мъри Стоилов отказа на Левски

От Левски коментираха информациите за неустойката на Хубчев

„Тук трябва млад човек и да се спре с проба-грешка. Колебания не съм имал дали да поема. Как да му откажа на Сираков. Той и всички други се нагърбиха да спасят Левски и наистина има хора, които дават последните си пари, а аз да имам някакви колебания. Колкото мога ще помогна, макар че е много по-трудно от предишните години, няма какво да го крия.Много е важен мачът утре, победите вдигат настроението на отбора . Иначе започват деленето, търсенето на виновниците. Участие утре ще вземе 18-годишен юноша. На левия бек няма друга алтернатива. Ще има промени в средата, както ще бъде променена и схемата.

Не е коректно да коментирам играта. Вие гледате мачове, може да направите анализ и преценка. Не е коректно да коментирам  аз Петър Хубчев. Не е коректно наистина. В последните три години за голямо съжаление през зимата се получава този резултат. Не мога да си помисля, че в Левски няма да търси резултати. Аз съм израснал тук, така съм учил хората в школата. Ние трябва да търсим победата във всеки един мач. Независимо, че локомотив има преднина от 2 гола след първия мач за Купата, ние ще търсим победа.

Щом съм дошъл тук на пожар, значи нещата не са наред. Не е редно да коментирам бившия колега. Наистина не е редно. В средата има толкова много еднотипни хора, толкова много, че не е истина. Имаме 4 или 5 човека еднотипни. Ако трябва да бъдем честни, само феновете правят нещо положително. За да съществува тима, то е благодарение на феновете. Разчитам те да поддържат отбора. Доста хора ми се обаждат да ме подкрепят, ама аз знам, че на следващия мач ще е забравено какво е било.На мен ми е ясно. Клуба да подкрепят, отборът може да играе и слабо, но те подкрепят клуба, особено в този момент. Трябва да им свалим шапка, защото направих велики неща", завърши новият треньор на Левски.