Вратарят на Славия - Георги Петков, сподели подробности за състоянието си след инцидента по време на двубоя с ЦСКА. Ветеранът се сблъска с нападателя на "червените" - Жорди Кайседо, и напусна терена с линейка и остана два дни под болнично наблюдение. 

Петков заяви категорично, че няма никакво намерение да се откаже, а в основата на взетото от него решение е дъщеря му. 

"Повечето от Вас, да не кажа всички, Ви познавам. Не можах да обърна внимание, докато ме лекуваха. Нямах възможността да отговоря на всяко обаждане. Вече се чувствам по-добре и мога да застана пред Вас и да обясня", заяви Петков. 

"Най-важното нещо за мен е - благодаря на Дениз, който помогна сега да съм пред Вас", каза Петков през сълзи. 

Антон Узунов 
20 снимки

"Благодаря на г-н Стефанов, който направи прекрасна организация във ВМА. Благодаря на всички доктор и сестри в болницата. Едно голямо "Благодаря". Естествено, и на цялото ръководство на Славия, на треньорския екип, на футболистите, администрацията, че бяха плътно до мен и ми даваха кураж в този тежък момент." 

"Може би най-тежко от всичко беше за всички тези, хора, които споменах, и за жена ми и дъщеря ми. То е минало, вече съм пред Вас, мога да говоря. Забравил съм всичко и гледам напред. Оттук нататък остава с грижите на всички тези хора да се възстановя и отново да играя футбол и да се наслаждавам на това, което обичам", допълни Петков. 

"Не съм си и помислял да се откажа. Снощи бяхме заедно с президента и доктора на отбора. Дъщеричката ми ме попита: "Тате, нали няма да спираш с футбола? Искам още да те гледам по телевизията". Така че ще продължа. Имам над 10 операции във времето и не са ме отказали. Може би това ще ме мотивира още повече. Нищо, че съм на 45 години - да съм жив и здрав, мисля да продължа да играя и да помагам." 

Lap.bg
14 снимки

"Никога не съм излизал и не съм нападал определен играч или клуб, за разлика от някои хора. Не съм обиден, не търся реванш. Кайседо ми писа, отговорих му съвсем нормално и човешки. Благодарих му, пожелах му успех и така." 

Кой от ЦСКА е потърсил ветерана вижте ТУК!

"Поздравявам колегите си за мача, макар да им е било тежко това, което се случи с мен. На мен ми беше много тежко в оставащото време на мача. Мога да им кажа, че има такива моменти и така се каляват футболистите. Трябва да продължат напред и да се възхищават на играта." 

"Няма да работя върху психиката. Ще ме видите по-силен отвсякога, обещавам Ви", завърши Петков.