В неделния ден от 17:45 часа Берое посреща Локомотив Пловдив в дерби между втория и третия във временното класиране на efbet Лига в мач от 8-ия кръг на efbet Лига.

Един от играчите, които правят впечатление от началото на сезона в Локомотив Пловдив е Георги Минчев, който съумя да се разпише във вратата на английския гранд Тотнъм в мача между двата тима в двубой от квалификациите в Лига Европа.

"Емоцията беше неповторима, щастлив съм, че успях да вкарам гол на Тотнъм, ще ми остане един спомен за цял живот", коментира младокът.

"Взех фланелката на Лукас Моура, благодаря му много", добави той.

"Първият ми гол беше на този стадион (Лаута), бях в отбора на Литекс, и това си го спомням много добре. Феновете са невероятни, благодаря им за подкрепата не само от мое име, но и от името на съотборниците ми, дават ни самочувствие. Всички знаем какви качества притежава Димитър Илиев, истински лидер и капитан на отбора, във всеки тежък момент той е зад нас, раздава се докрай, за мен е чест да играя с него", добави Минчев.

"Знаем за успехите на Бруно Акрапович, държи много на дисциплината, това негово действие ни помага за постигането на тези успехи. Тежък мач ни предстои, готвим се за него, Берое е един от класните отбори в елита, но ще направим всичко възможно да победим", каза още играчът на Локомотив.