Мачът от 18-ия кръг на efbet Лига между ЦСКА и Етър Велико Търново няма да успеяе да се доигре в съботния ден. Срещата трябваше да се поднови с началото на второто полувреме, но това не стана заради обилният снеговалеж в столицата, който покри стадион „Българска армия“.

Делегатът на срещата Георги Лалев потвърди, че втората част ще се доиграе в неделя, отново от 17:30 часа, при положение, че метеорологичните условия го позволяват.

start-photo.bg
76 снимки

„Процедурата е мачът да бъде отложен за същото време утре съгласно наредбата за първенствата и турнирите. Причините са, че има риск за здравето на футболистите и също така и има риск от недоглеждане на ситуации – тъчове аутлинии, засади и т.н“.

„Рискът е наличен, разговаряхме с домакините, те не успяха да подготвят терена за игра. Надяваме се утре метеорологичните условия ще позволяват и домакинът ще подготви условията за футболната среща“.

„Ние не искахме да взимаме субективно решението, коментирахме с треньорите на двата отбора. ЦСКА предпочитаха да се отложи срещата, а Етър искаш да се доиграе. Общото мнение беше, че условията  не позволяват, като има риск за здравето и за взимането на правилните решения в срещата“ заяви Лалев.