Спортният директор на Локомотив Пловдив Георги Иванов заяви, че клубът е твърдо против спирането на родния шампионат. Такава идея бе предложена преди дни заради критичната обстановка в страната, причинена от коронавируса. В крайна сметка обаче бе решено, че професионалният спорт няма да бъде преустановяван.

"В Локомотив сме категорично против да се спира футболното първенство в този момент. Мачовете се играят при закрити врата, а противоепидемичните мерки са изключително строги. Не знам дали са толкова строги дори в здравните заведения и хранителните магазини, които няма да затварят", обяви той.

"На футболистите се правят редовно тестове. Освен това вирусът премина през повечето отбори и има някакъв имунитет. Според мен е редно да се изиграят кръговете до края на есента, както е по програма. В противен случай рискуваме пролетният дял от първенството да е тотален хаос", продължи Гонзо.

"В Локомотив сме съпричастни към тежката обстановка в страната, болките на хората и подкрепяме всички мерки за овладяване на положението. Искам да изкажа и нашата подкрепа към медиците, които са на първа линия и се борят за живота на хората",добави още легендата на Локомотив и Левски пред "Марица".

 

 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.