Предводителят на Левски - Станислав Генчев, говори за пръв път пред всички медии на брифинга преди старта на лятната подготовка на "сините". Треньорът говори за плановете си през сезона и смята, че всички в клуба трябва да вярват, че може да се триумфира с титлата на България. Генчев говори и за трансферните планове на клуба, а също така подчерта, че Фабио Лима не е в България, тъй като е изпуснал самолета си от Бразилия. 

Именно затова латиноамериканецът ще бъде глобен по вътрешния правилник в клуба.

„Предстартова треска няма. Натрупал съм опит и съм сменил отбори у нас. След брифинга ще поговорим с футболистите и ще им обясним изискванията, след което ще тренираме“, стартира Генчев.

„Не е лесен процесът за трансфер. Очаквам до края на седмицата да приключим три трансфера. От днес имам добри новини, че единият е готов. Надявам се да се присъединят максимално бързо, за да свикнат с отбора. Нека стане официално и ще разберете позицията му. Казах, че бяхме договорили всичко, но в последния момент нещата се промениха и не искам това да стане пак така“, продължи той.

12 снимки

„Казах, че ще сменим схемата на игра и футболистите знаят това, тъй като много от задачите им ще се променят. Мен ме радва, че има обединение на публиката и, че имаме подкрепа с щаба. Това е голяма отговорност. Сега, ще видим как играчите ще се приспособят, тъй като те са изпълнителите. Радва ни всичко това, защото трябва да можеш да работиш под напрежение, когато си в Левски. Отборът трябва да има собствена система на игра и да не се съобразява с противниците, а те с нас. Тук е Левски, а ние сме един от грандовете на българския футбол. Вярвам, когато една схема на игра се тренира постоянно, то ще се получава подобрение. Ако тренираш целенасочено, има резултати. Сега не мога да говоря за футболистите под наем и какво ще стане с тях. В следващите дни ще разберете“, продължи той.

„Най-лесно е феновете да се обединени при добри резултати. Когато отборът не побеждава, има различия и се раждат проблемите между феновете. Сега имаме тяхната подкрепа и с цената на всичко трябва да я задържим. Един треньор и футболист на Левски не трябва да иска да му се поставят цели. Смятам, че Левски има възможност да се бори за титла и купа. Така или иначе, и да имаше европейски мачове щяха да почнат когато стартира сезона. Позитивно е, че ще имаме 6-7 седмици работа с играчите. След това събота-събота и ще има време да работим. Европейските вечери ще липсват на феновете. Държа да се привлекат добри играчи, които да помогнат на Левски. Естествено, с тези, които съм работил ми е по-лесно да преценя. Нямам предпочитания между българи и чужденци. Не е лесно да вземем добър чужденец, тъй като исканията им са високи. Трудно от чуждестранен отбор може да дойде тук и затова гледаме български момчета“, продължи новият треньор на Левски.

„Има един закъснял, който се е изпуснал самолета и ще си понесе финансовата санкция. Усещането да облека фланелката на Левски е приятно. Фабио Лима е играчът и не е тук сега. За мен футболът е бизнес, ако има добра оферта, ще преценяваме. Ако играч мисли за трансфер, той не е в главата си в съблекалнята и не е добре за отбора. Дойде ли добра оферта, този играч ще бъде продаден и съответно част от сумата ще бъде реинвестирана.

„Футболистите ще бъдат запознати с правилата ни. Колко време преди тренировка трябва да са тук, отношение с масажисти, доктори. Отношението по време на лагерите. Левски трябва да е пример във всяко отношение, не само на терена. Те трябва да знаят, че носят голяма отговорност и трябва да се държат като хора за пример. Със сигурност ще има санкции, ако някой не е в добра спортна форма откъм килограми. На нито един от вас няма да му е лесно да му сложим 2 килограма паве в джоба и да бягате – същата работа е и с футболистите. Ще се постараем играчите да знаят, че ако има шанс да се борят за титлата, те трябва да се борят. Всички отбори започваме с нула точки и изцяло от нас зависи къде ще завършим в края на класирането“.

„Всички национални състезатели ще се присъединят за лагера в Правец в неделя. Много искам да наложа млади футболисти – петима ще започнат с нас, а после може и други да се присъединят. Всеки ще получи шанс. Който покаже, че заслужава, ще получава възможност и в официалните мачове. Всеки трябва да се бори за това, което иска", завърши Станислав Генчев.