Предводителят на Ботев Пловдив – Станислав Генчев, отчете грешките на „канарчетата“ в първата лятна контрола на отбора, загубена с 0:2 от румънския Университатя Крайова. Треньорът призна, че очаква петима нови футболисти да подсилят тима в близките дни, но подчерта, че времето за работа по време на лятната пауза е изключително малко, за да може да внедри оптимално своите идеи.

„Няма мач, в който резултатите да не са важни, това казах и на футболистите. Дори на тренировка, всеки трябва да изгражда манталитет на победител. Днес ми хареса старанието на играчите, променяме системата на игра, но имаме малко време. Имаше старание и много грешки. Най-много не ми хареса, че допуснахме леки голове, както и пропуските пред съперниковата врата. Имаме 4-5 положения, които трябваше да ги вкараме“, започна Генчев.

„Организацията в защита не ми хареса и трябва да бъде по-добра, както и успеваемостта в атака. Това влияе много зле на отбора, когато изпуснем 2-3 положения. Това са двете основни неща като всеки един треньор. Надявам се да ни стигне времето, правим всичко възможно, но е много важно кога ще дойдат новите към отбора, тъй като имаме липси във всяка една линия. Надявам се разговорите, които водим, да приключат следващата седмица. Лично аз съм ги избирал тези футболисти, които са пет на брой. Надявам се да се присъединят към отбора, тъй като ни липсва дълбочина“.

„Антонио Вутов няма да е в нашия отбор. Един от тях е българин, другите четирима са от чужбина. Надявам се утре-вдругиден всичко да се разбере“, коментира Генчев след загубата в контролната среща с Университатя в Банско.