Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев обяви, че през пролетта "червените" са били най-слабият отбор в efbet Лига. Той е категоричен, че няма начин ЦСКА да даде мач на Левски и попита риторично: С какво да ме купи Сираков, с голия си з....к ли? Бизнесменът разкри още, че през следващия сезон ще се залага повече на юношите, посочи и грешките, които той и ръководството на клуба са допуснали.  
 
„Много грешки направихме и аз и много хора, но мисля, че е поправимо. Една от грешите ми, която е най-важната според мен, е, че се доверих изцяло на ръководни фактори в държавата заради стадиона. И то като имам предвид, че те са професионални лъжци и нормално, останах с пръст в уста“, заяви Ганчев.
 
Той призна още, че липсва комуникация с феновете. 
 
„Не съм ПР специалист и отчитам като грешка, че липсва комуникация с феновете, но ще се вземат мерки в най-кратки срокове и ще се видят големи промени в тази насока“. Първо, според мен клубът няма условия, за да има модерен фен магазин, както е в белите държави. Второ, ние имахме договор с Адидас, при който постоянно имахме проблеми с доставките. Трето, отчитаме, че това перо беше занемарено. Мисля си, че в следващите няколко седмици ще се види коренно различно отношение“, добави бизнесменът. 
 
Ганчев за пореден път заяви, че Стойчо Стоилов не работи в клуба.
 
„Стойчо Стоилов не работи в клуба от една година. А и той не влиза в комбинации. Ако се беше хванал с разни псевдоагенти, щеше да е най-прекрасният човек на света. Аз имам доверие в него, защото има набито око. Разбирам защо ги дразни. Каквото мисли, го казва. Опорката, че Стойчо Стоилов се меша в работата на треньорите – извикайте ги публично, да кажат на кой се е мешал в работата. Друго нещо – когато Стоилов докара Юнус Санкаре, аз си мисля, че повече няма да има такъв футболист. Знайни и незнайни направиха всичко, за да го изгонят. Много сложно е за обяснение и не мисля, че трябва да занимаваме широката общественост с вътрешните борби в този клуб. Едно е ясно: кепенците са паднали! Отчитам грешките, че не работихме за хората, които обичат клуба истински и не го обичат само заради това, че трябва да се възползват от парите на клуба“, заяви той.
Собственикът на "червените" коментира още легендите на ЦСКА, както и недоволството на треньорите, че не участват в селекцията.
 
"Клубът трябва да почита легендите си. А ги почитам, знаете, несъмнено съм доказал, че го правя. Едно време легендите са получили апартаменти, дали са много, но и клубът им е дал много. Колко легенди има Байерн Мюнхен? Дайте да видим, ако всички легенди се наредят, докъде ще стигнем? Моите уважения и респект към тези личности, но в крайна сметка, уважаваме ли клуба или не? Когато сме там - работим, а когато не? Тези, които имат по 100 мача, имат ВИП карти, паркоместа сме им дали“, разкри Ганчев. 
 
„Винаги играчите са били съгласувани с треньорите. Не знам кой пусна тая опорка, но да е жив и здрав. Имайте предвид, че 2 години е пандемия. Скаути не могат да ходят, защото са затворени стадиони. Гарсес – декември подписахме, той дойде 15-20 януари. Тези играчи, които са селектирани в последните 2 години, са гледани на компютри, Инстат. Когато са гледани на живо, е ясно кои са играчите. За новия сезон са набелязани играчи. Какво значи „Казал Бруно Акрапович“, който каза, че никога не би взел Федерико Варела, нали той беше там, на него му казахме и той го одобри. Показахме му Бисмарк, той дойде и стоя 20 дни и го взе. Мено Кох – гледа го и каза веднага да идва. „Гроздето, когато е високо, е кисело“. Аз какво съм виновен“?, попита риторично той.
 
Ганчев отговори и на слуховете, че ЦСКА е продал финала за Купата на България.
 
„Знам двете лица, които пуснаха опорката, че сме дали мача с Левски. С какво да ме купи Наско Сираков? С голия си з....к. Колко пари трябва да ми даде, че да му дам мача? Аз приятели нямам, имам добри познати. И карти да играем с Наско Сираков...Ще преживеем и тази опорка. Отборът ни е в насипно състояние. Аз твърдя, че през пролетта по-слаб отбор от нашия нямаше. Страшната селекция на Локомотив София щеше да ни бие 3-4 гола на Националния стадион. Уникалната селекция на Царско село, събрана от кол и въже, които ги картотекираха седмица преди мача. Не за първи път ЦСКА пада от по-слаб противник, но ще го преживеем", категоричен е собственикът на ЦСКА.
 
Той  разкри, че през следващия сезон ще се залага повече на юношите и коментира проблема с базите.
 
„От тази година започваме с българи, наши си юноши. От 17 до 20-годишни. Няма как да вземем от други, как да знаем кой е пипан и т.н. 
Разменна монета за стадиона имаше, докато бяха предните на власт. Това правителство има желание да свършим работа. В близките дни ще стане ясно много. Аз трябваше да свърша разни неща при едни тяхни политики, аз ги свърших, те ми „намазаха ските“, окей. Тези дни ще се подпишат разни договори. Това е моята последна мечта, плюс незавършеното на Панчарево. Там е земеделска земя. Когато дойде време, нека кажат „Тези хора имат модерен европейски стадион“. Това нещо, което е там, не струва 6 милиона лева. Плащаме наем на държавата за това чудо. Трябва да се направи на Панчарево общежитието, U15, U17, да се качат, да почиват и след това да търси тяхно по-професионално развитие. Имаме оплакване от стотици родители. Ще има нова охранителна фирма, за да не може всеки, който реши, да става там кибик. Къде го има това, по цял ден там да стоят хора по кафенетата на „Армията“. Има непристойно отношение към майки, към баби, ако щеш. Бях достатъчно толерантен, защото мислех, че всичко е за клуба. Ще вкараме ред и ако този ред не даде резултат...ще видим къде ще я караме“.
 
„Отборът се бори, за да побеждава всеки един мач. Без значение в Европа или България. Това е в гените на отбора. За 7-8 мача, като махна мачовете с Черно море и Славия, всичко на всичко имахме 6-7 удара в очертанията на противниковата  врата. С „ония“ нямахме и удар. 
„Има ясен план и финансиране за стадиона. Това трябва да се знае. Без стадион и модерната база сме обречени. Час по-скоро това нещо трябва да се случи. Всички пари, които съм спечелил мога да подаря на питащия. Заедно с Инджов сме дали над 80 милиона лева. Няма как да има нещо на всяка цена. Какво значи това, да събера въоръжени бригади, да плащам на клубове, да превзема БФС? Преди мен много по-влиятелни личности се опитаха. Да, и двамата успяха. Хубавото е, че по една или друга причина съм бил свидетел. Говоря за Илия Павлов и за Васил Божков. По-любознателните могат да питат за титлите. Аз съм сигурен, че ние ще си станем шампиони по нормалния начин. В спорта, когато си честен и отдаден, няма как да не стане. Това е положението, ще стане, рано или късно“. 
 
„За 8:0, никога не съм правил лошо на ЦСКА от Ловеч. Само съм помагал на ЦСКА. На полувремето говорих тогава, може да питате. Казах им да спрат, защото ще стане голяма беля. Какво да направя, че имаше хора, които казваха „Вкарвайте, вкарвайте“. До 15-ата минута ЦСКА имаше 3-4 чисти ситуации, можеха да водят 4 гола. Аз не знам тези хора, които си режат вените след футболни мачове. Винаги може да се поправиш след 3-4 дни, седмица...Хората му казват цар Футбол, той привлича много хора в цял свят - да ходят и дасе наслаждават, защото е неизвестно какво ще стане. Кой можеше да каже, че Барселона на „Камп Ноу“ ще бъде така унижен от Айнтрахт пред 90 000. Имаш 500-600 милиона бюджет от едната страна и нормален бюджет 80-90 милина на клуб от Бундеслигата от друга. Какво да направят президентът на Барселона и Шави Ернандес?
 
По логиката на някои хора, трябваше да падне бомба.Утре идва нов сезон, как да обясним на играчите, че няма да ги бият с шишета по главите или че няма да им викат маймуни. Това е грозно. Играчите нищо не са ти направили обаче. Да, критикувай мен, обиждай, но това са професионалисти. Няма играч на този свят, който не иска да печели. Като не печелят – получават по-малко пари. Такава е системата, че те трябва да печелят мачове заради контрактите. Премии, контракти, всичко е така направено, че трябва да заработват с победи. Заплатата е заплата, но оттам насетне има много неща. Трябва да е луд някой, за да симулира. Съжалявам и аз за този резултат, но футболът е непредвидима игра“.
 
„Искам да пожелая на феновете да са здрави, да подкрепят отбора си и да знаят, че и на нашата улица ще изгрее слънце, рано и ли късно“, завърши Ганчев.