Легендарният халф на Партизан Саша Илич почти сигурно ще поеме столичния ЦСКА. Младият наставник е вариант №1 за заместник на треньора на "червените" Стойчо Младенов, който подаде оставка. В понеделник Младенов даде причудлива пресконференция, на която засегна и отношенията си с боса на клуба Гриша Ганчев. Думите са изострили допълнително и без това напрегната ситуация на „Армията”. А след брифинга онзи ден мнозина веднага прогнозираха, че дните на Стойчо като треньор на ЦСКА са преброени. 

LAP.bg
75 снимки

Любопитен факт е, че Илич няма голям опит като треньор. Три години е водил юношеския отбор на Сърбия до 16 години, след това за кратко е водил юношите на съседите до 18-годишна възраст.  През настоящия сезон водеше Чукарички, но е напуснал белградския клуб в понеделник след нулево равенство с Партизан Белград.

Още по темата:

Стойчо Младенов подаде оставка като треньор на ЦСКА!

Още оставки в ЦСКА - ето на кои хора

Турицов шокиран от оставката на Стойчо Младенов

Припомняме, че следващият мач на "червените" е градското дерби срещу Левски.

Саша Илич е роден на 30 декември 1977 година. Голяма част от кариерата на халфа преминава в родния му тим Партизан, за който има 424 шампионатни мача, като в тях реализира 126 гола. Има престои в Селта, Галатасарай, РБ Залцбург и Лариса. Бил е на терена и в 37 мача за Сърбия, в които е вкарал 4 гола. От престоя си при "гробарите" той е приятел с двама родни играчи – Валери Божинов и Иван Бандаловски.

Илич сложи край на кариерата си през 2019 година. Преди това печели 11 титли, 7 купи и 6 Суперкупи с Партизан. Става и шампион на Турция с Галатасарай.

Антон Узунов
98 снимки

От 2020-а се захваща с треньорство, като приема предложението на сръбската федерация да поеме юношите до 16 години. През 2021-а е преместен начело на 18-годишните. А в средата на август, месец след старта на сезона приема предизвикателството да поеме Чукарички. Под негово ръководство скромният тим от Белград прави отличен сезон – намира се на трето място, като изостава единствено от грандовете Цървена звезда и Партизан.