Треньорът на Дунав Русе - Людмил Киров, призна, че обстановката в клуба е повече от притеснителна. По думите му важните мачове предстоят, а никой не се интересува от това. Наставникът призна, че всички футболисти и масажисти приключват работа днес.

"Аз няма как да ги накарам да работят. Днес спират тренировки. Няма ръководство, към никой не се обръщам", коментира Киров.

"Думата "пари" не я знаем в нашата съблекалня. Караме на мускули от много време. Дунав го няма изобщо и има хора, които са виновни за това", каза Киров.

Киров заяви, че договорът му с клуба изтича след 20 дни и дотогава със сигурност ще е в Русе.

"Няма да позволя да се накърняват имената на футболистите, моето име и на екипа ми", каза Киров.

По думите му феновете искат отбор в Първа лига, но днес на стадиона няма нито един фен, който да дойде и да види каква е ситуацията.

Футболистът на Дунав Юлиан Ненов също призна, че ситуацията в отбора е трагична.

"Идват някакви хора и си правят бъзици с нас. Плачевна история. Влизат и казват, че всичко ще е наред до два-три дни, ама то стана турски сериал. И така това "два-три дни" продължава два-три месеца. На никой не му е до футбол, имаме семейства, деца, кредити. Положението е много тежко и не виждам как ще се оправи. Докато не си вземем заплатите, няма да излизаме на тренировки и на мачове. На всеки му се играе футбол - вижте и колко хубав е теренът на стадион "Дунав", но вече е нетърпимо", каза Ненов.