Старши треньорът на Дунав Людмил Киров трудно намираше думи след домакинската загуба от Ботев Враца с 1:3. Специалистът за пореден път заяви, че ситуацията с клуба е изключително тежка и не е сигурно дали русенци ще доиграят шампионата. Той разкри каква е ситуацията в клуба в този тежък момент.

"Първо да честитя на Ботев, бяха по-добрият отбор. Играхме все едно сме срещу Барселона или Манчестър Юнайтед. Позволявахме им да правят каквото искат. Тежко е да се говори в този момент. Не се получават работите. Липсват играчи, но пак щяха да играят същите момчета". 

"Това са обезверени футблисти, лъгани. За тях няма празник, няма нищо. Някои от тях са изгонени от квартитрите си, нямат телефони. Това не е футбол. Тряваше да има плащане тази седмица, но нищо. Никой не го интересува, че идват важни мачове. Мен ме интересуват моите футболисти и екипът ми. Тези важни мачове може и да не се състоят. Никой не го е еня за отбора, говоря за това отпреди 10 месеца". 

"От утре се спира тренировъчният процес, докато не се изплатят заплатите. Някой трябва да каже дали ще има отбор, или няма да има. Все пак сме в XXI век, това е efbet Лига. Всички приказки бяха лъжа. Това е подигравка", заяви разочарованият Людмил Киров.