Еквадорският нападател на ЦСКА - Майкъл Естрада, е в центъра на медийното внимание в родината си, след като вкара два гола на Локомотив София в последния кръг на efbet Лига. 

"Естрада имаше мечтан мач. Еквадорецът отбеляза първите си голове за ЦСКА. Първият гол падна в 40-ата минута, а след пет минути той отбеляза втори, за да подпечата победата на тима си над Локомотив София. Естрада почти завърши една година, без да отбележи бол. Нападателят не бе отбелязвал 362 дни. Последният му гол беше с Крус Асул, когато се изправи срещу Толука в мексиканския турнир Апертура. Поради тази причина той не беше взет под внимание на първата двойна дата от южноамериканските квалификации, тъй като не беше в най-добрата си версия", пишат спортните сайтове в Еквадор, цитирани от "Мач Телеграф". 

Според местни журналисти, формата му ще провокира вниманието на селекционера Феликс Санчес Бас за следващите мачове срещу Боливия и Колумбия за световните квалификации. 

Еквадор има нелоши шансове да се класира за световното в САЩ, Канада и Мексико. В момента тимът е на 9-о място с една победа и една загуба, но с нула точки. "Ла Три" има наказание от минус три точки, но дори и така има шансове за класиране. Причината е, че заради новия формат на първенството от Южна Америка се класират шест отбора, а седмият играе бараж. 

Майкъл Естрада дойде в ЦСКА през лятото под наем от Крус Асул. Неговата адаптация обаче премина трудно и дълго време той беше или резерва, или отпадаше от групата.