Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Атанас Фурнаджиев коментира назначението на новия шеф на съдиите Костадин Гергинов, пускането на системата ВАР в efbet Лига, както и какво трябва да се промени, за да може детско-юношеските школи да изкарват повече талантливи млади футболисти. 

„Убеден съм, че ще внесе спокойствие. Принципен човек е, на него не може да му се влияе. Не приема чуждо мнение. Има авторитет като съдия. В момента е съдийски наблюдател към УЕФА. Убеден съм, че ще внесе нужното спокойствие сред съдиите“, заяви Фурнаджиев пред БНТ.

„Аз съм доволен и горд, че успяхме да докараме работа да сме готови за плейофите с ВАР системата. Всичко върви по график – обучение, договори, финансиране. Ще допринесе да няма съдийски грешки, подарени точки на отборите и те и ще допринесат плейофите да бъдат изключително интересни. Няколко отбора се борят за титлата, които са на едно ниво“.

Антон Узунов
27 снимки

„Не само ЦСКА, и Локо Пловдив, и Арда, и Берое, сега Ботев Пловдив е с нов собственик. Доста амбициозно работят. Видяхме едно прилично представяне на нашите отбори в Лига Европа. Локо Пловдив бе на крака да отстрани Тотнъм. ЦСКА пък победи Рома. Нивото на футбола ни не е толкова лошо, колкото го изкарваме. Не трябва и да бъдем толкова черногледи“.

„За мен проблемът е в детско-юношеските школи. Това е една по-дълга тема, там трябва да обърнем по-сериозно внимание. Там е заровено кучето, както се казва по нашенски. Преди три години и половина закупихме методиката на Аякс. Отдолу нямаме производство на млади футболисти, които да играят в мъжкия отбор. Необходими са точно такива футболисти“.

„Има идея да се стимулират финансово отборите, които залагат на български футболисти. Проблемът е в цялостната концепция на развитие. Футболистите през 1994 година бяха продукт на една дълга държавна политика. Резултатите се дължаха именно на тази 15-годшна политика“, завърши Фурнаджиев.